Επιτήδειοι υπόσχονται φθηνότερο ρεύμα!

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι οι Ζακυνθινοί, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα της… “επαγγελματικής” επαιτείας, με διάφορους επιτήδειους να ζητούν χρήματα από τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι το “όνομα” είτε Συλλόγων, είτε δημόσιων υπηρεσιών.
Τον τελευταίο μήνα άγνωστοι επισκέπτονται σπίτια, τα οποία βρίσκονται στις περιφερειακές περιοχές της πόλεως, και επαιτούν χρήματα για Συλλόγους (Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου, κλπ)! Τις προηγούμενες ημέρες, έκαναν την εμφάνισή τους και άλλοι επιτήδειοι, οι οποίοι αυτή τη φορά… χρησιμοποιούν τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει και στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, δύο νεαρά άτομα, τα οποία πιθανότατα κατάγονται από χώρες του Ανατολικού “μπλοκ”, επιλέγουν ως “θύματά” τους κάποιους ηλικιωμένους, στους οποίους υπόσχονται πως αν τους δώσουν 100 ευρώ, τότε θα τους εξασφαλίσουν μηχάνημα, το οποίο θα μειώνει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και, ως εκ τούτου, τα χρήματα που πληρώνουν στη ΔΕΗ θα είναι λιγότερα!
Είναι προφανές ότι αυτός ο ισχυρισμός όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά αποτελεί και σοβαρή αιτία για άσκηση ποινικής δίωξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα εκδώσει δελτίο τύπου, προκειμένου να ενημερώσει πιο αναλυτικά τους καταναλωτές, όμως καλό θα ήταν όλοι να έχουν το νου τους, γιατί λόγω και της οικονομικής κρίσης είναι βέβαιο ότι διάφοροι “επαγγελματίες” επαίτες θα “σκαρφιστούν” ένα σωρό λόγους για να αποσπάσουν χρήματα.
Παράλληλα, όσοι δεχτούν σχετικές επισκέψεις στα σπίτια τους, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να συλληφθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και να μη δρουν ανεξέλεγκτα.