Καταγγελίες στην Ένωση για τις ενέργειες της Διοίκησης

Από τις καταγγελίες του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Γιάννη Ανδρωνά, “σημαδεύτηκε” η χθεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση των αγροτοσυνεταιριστών, οι οποίοι απασχολήθηκαν με ζητήματα, όπως είναι η έκθεση των πεπραγμένων για το 2009 και ο ισολογισμός του ίδιου έτους, που έκλεισε με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ.
Ο κ. Ανδρωνάς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Αντίοχος, δεν έχει φροντίσει για να υπάρχει νοικοκυριό στην Οργάνωση, σημειώνοντας ότι μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 50.000 ευρώ τα διοικητικά έξοδα, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν για τη μισθοδοσία και για τα.. αμέτρητα ταξίδια του προέδρου και ορισμένων μελών του Δ.Σ.!
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι δύο οικονομικές προσφορές για το σοβάτισμα του κτηρίου του οινοποιείου (η μία ήταν αξίας 2.500 ευρώ και η δεύτερη 8.000 ευρώ), ήρθαν προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο τρεις ημέρες μετά, αφ΄ ότου είχε κοπεί το τιμολόγιο. Δηλαδή, τα μέλη του Δ.Σ. κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους κατόπιν εορτής!
Με τις καταγγελίες του κ. Ανδρωνά δεν συμφώνησε ο Διευθυντής της Ένωσης, Πέτρος Βισβάρδης, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει ένα σπουδαίο έργο και πρόσθεσε ότι έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της Ένωσης και να δημιουργηθούν χώροι που να είναι άνετοι και λειτουργικοί, όπως για παράδειγμα το πρατήριο των αγροεφοδίων και των μηχανημάτων, το οποίο πλέον στεγάζεται σε νέο κτήριο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Αντίοχος, δεν επιτέθηκε στον κ. Ανδρωνά, και δήλωσε πως είναι υπερήφανος για το έργο που έχει επιτελεστεί, ενώ απευθυνόμενος στους αγροτοσυνδικαλιστές τόνισε πως τον τιμούν και τον εμπιστεύονται 23 ολόκληρα χρόνια, διάστημα στο οποίο έχει δείξει ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η στήριξη και η καλύτερη εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
Όλοι, πάντως, παραδέχτηκαν πως οι αγρότες βρίσκονται σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ αναφέρθηκε πως η χαμηλή τιμή με την οποία πωλείται το κρασί, το λάδι και η σταφίδα, δεν καθορίζεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά από την αγορά, που είναι αδυσώπητη.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ανδρέας Ξένος, ανακοίνωσε ότι θα γίνει μυστική ψηφοφορία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν… “απώλειες” για τη διοίκηση της Ένωσης, αφού από τους 54 που ψήφισαν, 44 είπαν “ναι”, 9 “όχι” και 1 λευκό. Αυτό σημαίνει ότι πέρασε κατά πλειοψηφία η έκθεση των πεπραγμένων, αλλά και ο ισολογισμός του 2009.