Εμφανίστηκε καρπούζι “γίγας” στη Ζάκυνθο!

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έχει λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, αφού εμφανίστηκε ένα καρπούζι “γίγας”, το οποίο ζυγίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 26 κιλά!
Το συγκεκριμένο καρπούζι “μεγάλωσε” στο μποστάνι του παραγωγού, κ. Αντώνη Ρουμελιώτη (περιοχή παλιοκάντουνο-δρόμος Ρομιρίου), ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα “θαύμα” της φύσης.
“Το καρπούζι αυτό βρισκόταν στο μποστάνι μου και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι θα γινόταν πολύ μεγάλο, αφού είχε ξεχωρίσει. Περίμενα να δω πόσο θα μεγαλώσει. Πριν από λίγες ημέρες το έκοψα και όταν το ζύγισα, διαπίστώσα πως έχει φτάσει στα 26 κιλά! Το φαινόμενο αυτό είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Ζακύνθου, αφού ποτέ δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι αντίστοιχο. Επισημαίνω ότι το καρπούζι δεν είχε καμία τεχνική υποστήριξη από εμένα. Απλά το βάλαμε σε ένα χωράφι, στο οποίο πριν από λίγο καιρό υπήρχαν σταφίδες. Τις “ξήλωσα” και φύτεψα καρπούζια. Αυτό είναι όλο. Προσθέτω πως ένα… “φυσιολογικό” καρπούζι ξεκινά από 8 κιλά και φτάνει μέχρι τα 15. Ο σπόρος είναι Ζακυνθινός και ονομάζεται καραμπάτσο” τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.
Ερωτηθείς για το ποιά θα είναι η… “τύχη” του καρπουζιού από ΄δω και πέρα, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να το πουλήσει και υπογράμμισε ότι θα το φάει μαζί με την οικογένειά του. Παράλληλα, θα κρατήσει και τους σπόρους του για του χρόνου, σε μια προσπάθεια το καρπούζι “γίγας” να αποκτήσει… “απογόνους”!