Από το κακό στο χειρότερο πάει η Υγεία

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο Νοσοκομείο, το οποίο παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι, αλλά και η διοίκηση, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν, λόγω και της πληθώρα των τουριστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί μας.
Μετά τη φημολογούμενη συγχώνευση της Παιδιατρικής με τη Χειρουργική Κλινική, την κατάρρευση των Κέντρων Υγείας Κατασταρίου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Βολιμών, ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη ακτινολόγου. Ο ένας και μοναδικός ακτινολόγος που υπήρχε μέχρι αυτή την ώρα, έχει πάρει άδεια (υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα), με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην έχει προς το παρόν αυτή την ειδικότητα και έτσι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.
Βεβαίως, ορισμένοι κάνουν υπέρηχο, όμως έχουν μόνο κλινική διάγνωση, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με εκείνους που χρειάζονται αξονικές τομογραφίες. Ορισμένα βαριά περιστατικά, μάλιστα, έχουν αναγκαστεί να ταξιδέψουν μέχρι την Πάτρα για να κάνουν μια αξονική, γεγονός που είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με την έλλειψη καρδιολόγων, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην προκήρυξη που είχε βγεί για την πλήρωση των θέσεων, έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους! Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή!
Παράλληλα, η Νοσηλευτική Υπηρεσία δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις βραδινές βάρδιες, ενώ οι νοσηλεύτριες δεν έχουν πάρει ούτε τα ρεπό τους, ούτε όμως και τις άδειες τους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Κομιώτης, έχει ενημερώσει και γραπτώς, αλλά και προφορικώς, το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις που υπάρχουν, όμως μέχρι στιγμής η Πολιτεία δεν έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο.
Το πιο δυσάρεστο απ΄ όλα είναι ότι με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί (περικοπές μισθών, επιδομάτων, κ.λ.π.), θα φύγουν και γιατροί, αλλά και νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο. Το κύμα φυγής έχει ήδη ξεκινήσει και όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί.