Επί τάπητος η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης

Την ετήσια τακτική, Γενική της Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών την Κυριακή, όπου επί τάπητος θα τεθεί η έγκριση του ισολογισμού, των αποτελεσμάτων χρήσης του προηγούμενου έτους και η έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης, πρόκειται να εγκριθεί ο σχεδιασμός για το τρέχον έτος, τόσο στο επίπεδο του προϋπολογισμού, όσο και στο σχέδιο δράσης που θα θέσει επί τάπητος η Συνεταιριστική Οργάνωση. Εκεί αναμένεται να συζητηθεί και ο τρόπος αξιοποίησης της τεράστιας περιουσίας της ΕΑΣΖ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρέη που έχει, κυρίως προς την Αγροτική Τράπεζα.
Στα ζητήματα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην «Ημέρα» ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Αντίοχος, σχολιάζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υποχρεωμένη, η Οργάνωση λειτουργούσε πάντα υπό την εποπτεία ορκωτού λογιστή, που είχε την ευθύνη να καταγράφει και να καταθέτει στις Γ.Σ. την πραγματική, κάθε φορά, κατάσταση, με βάση και ό,τι προβλέπει ο νόμος.
«Όλα τα στοιχεία θα εκτεθούν, όπως πάντα», τόνισε και σχετικά με τα χρέη επεσήμανε: «Αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα όπως όλοι στην ΕΑΣΖ γνωρίζουν. Άλλωστε, πάντα λειτουργούμε με πνεύμα συνεργασίας και φαίνεται αυτό, από τη δράση μας στα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα της Οργάνωσης».
Ειδικά για τα χρέη, δήλωσε πως αφορούν «παλαιές συναλλαγές με την ΑΤΕ» κατά κύριο λόγο, για ζητήματα εμπορίας αγροτικών προϊόντων. «Όποια συναλλαγή και αν έχουμε με την Τράπεζα, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές. Πάντα μας υποδέχονται με τα καλύτερα λόγια. Είμαστε άλλωστε, από τις πιο συνεπείς Ενώσεις σε όλη τη χώρα», είπε. Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, σημείωσε πως χρειάζεται σημαντική αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της στο Λυκούδι.
«Επιχειρούμε και ζητάμε να στεγαστούν στις πρώην αποθήκες της ΑΤΕ και άλλες υπηρεσίες του νησιού. Είναι κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος, για να αλλάξει και η λειτουργία της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ανταπόκριση, πιστεύουμε όμως ότι θα βρούμε», σχολίασε.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και Δήμαρχος Αρτεμισίων, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των παλαιών γραφείων της Οργάνωσης στην παραλιακή οδό, τα οποία αναμένεται να ενοικιαστούν, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδά της. Όλα τα στοιχεία δε, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στη Γ.Σ., στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΖ.