Είδαν “φως” τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στις Αλυκές

Μπορεί οι προηγούμενοι μήνες να ήταν “νεκροί” και να υπήρχαν πολλά παράπονα από τον κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τις τελευταίες ημέρες, αφού η περιοχή των Αλυκών έχει γεμίσει με κόσμο.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν δικό μας συμπέρασμα, αλλά είναι η άποψη του προέδρου των ενοικιαζομένων δωματίων του Δήμου Αλυκών, Διονύση Γουσέτη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 80% και πρόσθεσε πως όσο περνούν οι ημέρες η κατάσταση θα βελτιώνεται συνεχώς.
“Είναι γεγονός ότι από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, υπήρχε μια μεγάλη ανησυχία, λόγω της τουριστικής κρίσης. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και θεωρώ πως όταν μπούμε και στον Αύγουστο δεν θα υπάρχει δωμάτιο στις Αλυκές, που να μην έχει κόσμο. Βέβαια, παραδοσιακά ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι καλύτεροι μήνες για τον τουρισμό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε, προκειμένου να έχουμε επισκέπτες και τους υπόλοιπους μήνες. Μέσα σε εξήντα ημέρες δεν μπορούν να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες όλης της τουριστικής σεζόν, ωστόσο οι συνάδελφοι παίρνουν μια “ανάσα”. Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αρκεί οι προσπάθειές μας να είναι σωστά σχεδιασμένες, και όχι αποσπασματικές” τόνισε ο κ. Γουσέτης.
Να προστεθεί πως στις Αλυκές οι περισσότεροι τουρίστες είναι Τσέχοι, ενώ φέτος έχουν έρθει και αρκετοί Ρουμάνοι.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη συζήτηση που έγινε στον Δήμο με θέμα την αξιοποίηση των ανενεργών Αλυκών, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων ανέφερε πως όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι σημαντικές.
“Παρακολούθησα τη συζήτηση, ωστόσο δεν τοποθετήθηκα, επειδή ήθελα να ακούσω με προσοχή τους συγχωριανούς μου. Θεωρώ πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης, όμως δεν ξέρω κατά πόσον μπορούν να προχωρήσουν από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει χρήματα, ενώ στη Ζάκυνθο θα μείνει μόνο ένας Δήμος. Όπως και να ΄χει, ο κλάδος μας είχε καταθέσει έγγραφο στον Δήμαρχο Αλυκών, Αντώνη Γκούσκο, στο οποίο αναφέραμε πως στις ανενεργές Αλυκές θα μπορούσε να γίνει ένα αθλητικό κέντρο, ένα μουσείο λαϊκής παράδοσης, ένα μίνι γκολφ, καθώς και παιδικές χαρές. Μακάρι να γίνουν κάποια πράγματα, διότι θα είναι καλό για όλους μας” σημείωσε ο κ. Γουσέτης.Τελευταία άρθρα