Νέο σχήμα ζητούν οι ξενοδόχοι για την λειτουργία των Ιονίων

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων, σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΤΙΝ και τις δράσεις που έχει ως και σήμερα προγραμματίσει όχι μόνο για την προβολή των Ιονίων νησιών, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τουρισμού, ειδικά τη φετινή δύσκολη περίοδο.
Η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, όπως έγινε γνωστό αναβλήθηκε, λόγω της συνάντησης που ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν, να αναβληθεί και η προγραμματισμένη για σήμερα, άφιξη του γ.γ. της ΠΙΝ, Κώστα Γεωργαλίδη, στη Ζάκυνθο. Ο τελευταίος θα βρεθεί στο νομό την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά και μέλος της Διοίκησης του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη, εξέφρασε τη δυσπιστία της για τον τρόπο δράσης της εταιρίας.
“Όταν ανάλαβε καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου ο κ. Σκληρός, όλοι χαρήκαμε και από το γεγονός ότι ήταν γνώστης των πραγμάτων της Ιόνιας Περιφέρειας και του τουρισμού της. Ωστόσο, από την παραίτησή του και μετά, φαίνεται πως δεν έχει προχωρήσει κάτι, δεν κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τα Ιόνια”, δήλωσε στην “Ημέρα”.
Χαρακτήρισε “δύσκολο σχήμα” την εταιρία και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη συγκοινωνία ανάμεσα στα Ιόνια νησιά, με αποτέλεσμα “ακόμη και οι συνεδριάσεις της Διοίκησης να μην μας “βγαίνουν” και να μην υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός”.
Σύμφωνα τέλος με την κ. Τετράδη, χρειάζεται να αναζητηθεί νέος τρόπος λειτουργίας και δράσης της εταιρίας, ιδιαίτερα στο νέο επίπεδο της Περιφέρειας, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει δικαιολογήσει τους λόγους ύπαρξης και δράσης της, με αισθητή την “απροθυμία” βοήθειας, τόσο από την πλευρά της γενικής γραμματείας, όσο και από το επίπεδο των νομών.