Ο τουρισμός ενώνει Ρωσία και Ιόνια Νησιά

Τον πληρεξούσιο Υπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Michael Savva και αντιπροσωπεία του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Μάριο Οικονόμου, την Αντιπρόεδρο, Κυπριάνοβα Ζωή και τον Γενικό Γραμματέα της Κέντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Παναγιώτη Αγνιάδη, υποδέχτηκε, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κώστας Γεωργαλίδης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.
Ο κ. Γεωργαλίδης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ρωσία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ξεκινώντας από την τουριστική προβολή της χώρας μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά από τη συνεργασία των δύο χωρών.
Ο κ. Michael Savva από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι Ρώσοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τις αρετές της χώρας μας, επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και κυρίως τα Επτάνησα, τα οποία χαρακτήρισε σημείο αναφοράς στις προτιμήσεις των Ρώσων.
Σύμφωνα με τον κ. Savva πρωταρχικός στόχος της Ρωσίας είναι η συνεργασία που έχει γεφυρωθεί ήδη στον τομέα του τουρισμού να επεκταθεί σταδιακά και στους άλλους τομείς της οικονομίας και υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή ενισχύεται από την υπογραφή συνεργασίας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και προτάσεις στο εγγύς μέλλον προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία των χωρών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας προσέφερε αναμνηστικά δώρα τόσο στον πληρεξούσιο Υπουργό της Ρωσίας, όσο και στους εκπροσώπους του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.Τελευταία άρθρα