Γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, όσπρια, ψωμί τόστ, αλεύρι, δημητριακά, μπισκότα, χυμούς, κονσέρβες και χαρτικά, είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που προσέφεραν χθες οι Ζακυνθινοί, κατά τη διάρκεια της σχετικής προσπάθειες που έκανε αντιπροσωπεία του εθελοντικού Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”, μέλη του οποίου βρισκόταν έξω από τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος”, “Βερόπουλος” και “Carrefour”.
Στη Ζάκυνθο βρέθηκαν τρεις εθελοντικές “ομάδες”, οι οποίες ενημέρωναν τον κόσμο για την προσπάθεια που γίνεται και ζητούσαν ένα μικρό δείγμα αγάπης και στήριξης για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα.
Στην εφημερίδα μας μίλησε η κοινωνική λειτουργός και εθελόντρια, Δήμητρα Λαμπροπούλου, η οποία τόνισε πως τα κακοποιημένα παιδιά πηγαίνουν στο “Χαμόγελο του παιδιού” με εισαγγελική εντολή, κάτι που αποδεικνύει το κοινωνικό έργο που προσφέρεται.
“Οι εθελοντές και οι φίλοι της Οργάνωσης απευθύνονται σε όλους, γιατί πιστεύουν ότι μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα για τα παιδιά και το δικαίωμά τους στη ζωή. Με τη δική μας βοήθεια, ο εθελοντικός Οργανισμός έχει καταφέρει να σταθεί κοντά στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παραμέλησης. Ευχαριστούμε τους Ζακυνθινούς για την έμπρακτη στήριξή τους. Είχαμε έρθει και το Πάσχα, διοργανώνοντας ένα παζάρι, το οποίο σημείωσε επιτυχία. Το “Χαμόγελο του παιδιού” στηρίζεται στη βοήθεια του κόσμου. Διαθέτουμε 9 “σπίτια”, στα οποία φιλοξενούνται 280 παιδιά συνολικά. Πολλά από αυτά έχουν έρθει σε εμάς με εντολή Εισαγγελέα, δεδομένου ότι οι οικογένειές τους αδυνατούν να τα φροντίσουν, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις παραμέλησης ή κακοποίησης. Η αγκαλιά μας είναι ζεστή για όλα τα παιδιά. Για να μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας, χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Τα παιδιά αυτά μπορεί να μη στάθηκαν τυχερά στη ζωή τους, όμως πρέπει να είμαστε δίπλα τους, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν την ψυχική τους ισορροπία” σημείωσε η κ. Λαμπροπούλου.
Τέλος, η κοινωνική λειτουργός πρόσθεσε πως το κράτος δεν χρηματοδοτεί το “Χαμόγελο του παιδιού”, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο που επιτελείται.