Αφήστε το χταπόδι να… αποφασίσει

Μεσούντος του Ιουλίου, με τα μπάνια του λαού σε εξέλιξη, κανείς δεν αποτολμά να τα “ενοχλήσει”… Γι’ αυτό διαπιστώνουμε, τις τελευταίες μέρες, μια γενική νηνεμία ως προς τα προεκλογικά των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και, όπως όλα δείχνουν, το ίδιο σκηνικό θα έχουμε και τον Αύγουστο, ανεξάρτητα απ’ το ότι θα έχουν να ανακοινωθούν και οι τελικοί υποψήφιοι των κομμάτων για το Δήμο και την Περιφέρεια.
Προς το παρόν οι μόνοι που ασχολούνται με το θέμα των επικείμενων εκλογών είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, χωρίς όμως να γίνονται και “τσιμπούρι” στο εκλογικό σώμα, τουλάχιστον. Τα μπάνια του λαού είναι ιερά και το ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Έτσι προβλέπουμε ότι τα “όργανα” θα αρχίσουν να “παίζουν” πάση δυνάμει από το Σεπτέμβριο πια ή από το τέλος Αυγούστου. Και οι καθαρά προεκλογικοί μήνες, και μάλιστα με σχετική διάταξη, θα είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.
Ωστόσο, σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες φαίνεται πως εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ η διαδικασία επιλογής υποψηφίων τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο δήμο Ζακύνθου… Όσο προχωρούν οι συζητήσεις στα όργανα του κόμματος, τόσο αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπλέγματα και οι αντιπαλότητες του παρελθόντος που δημιουργούν “πονοκέφαλο” στην Ιπποκράτους… Δεν βρίσκουν άκρη… Πρόβλημα οι πολλές υποψηφιότητες καθώς και η άρνηση όλων να δηλώσουν οικειοθελής αποχώρηση ώστε να βρεθεί λύση!
Εκείνο που δημιουργεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ενώ υπάρχει λύση κανένας εχέφρων, πρωτοπόρος και με προοδευτικές ιδέες τοπικός “πράσινος” νους δεν αποφασίζει να την εφαρμόσει… Τι καλύτερο μετά και την μεγάλη επιτυχία του Πόλ του χταποδιού που κατάφερε να προβλέψει με εξαιρετική ακρίβεια τον νικητή του Μουντιάλ; Γιατι δεν αποφασίζουν να το φιλοξενήσουμε στο νησί μας και να το αφήσουμε τελικά να επιλέξει με τον ίδιο τρόπο στο ποιους θα δοθούν τα χρίσματα των υποψήφιων δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη, ελπίζοντας σε ακόμα μια επιβεβαίωση του Πολ;
Και επειδή Αποκλειστική φώτο από την στιγμή που ο Πόλ βρίσκεται επί το έργο της επιλογής του εκλεκτού της Ιπποκράτους… Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί από τον Γραμματέα, Διονύση Κορφιάτη