Δεν υπάρχει “σάλιο” για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει από το υπουργείο Πολιτισμού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, όπως ανέφερε εξάλλου και ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού, Δημήτρη Κάνδηλα, ο οποίος ρώτησε τον κ. Γάσπαρο το εξής: “Επειδή ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και με ρωτάει αν θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις φέτος από τη Νομαρχία, θα ήθελα να μάθω κ. Νομάρχα ποιές είναι οι προθέσεις σας;”.
Ο κ. Γάσπαρος, λοιπόν, τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία πολιτιστική εκδήλωση.
“Δυστυχώς, το κράτος δεν μάς στέλνει πόρους. Αναφέρω, για παράδειγμα, ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει να μάς πληρώσει από το 2007! Όπως γίνεται αντιληπτό, η μη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οφείλεται στην οικονομική κρίση” τόνισε ο κ. Γάσπαρος.
Αμέσως μετά, ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στέφανος Στρούζας, ζήτησε να καταβληθεί μια προσπάθεια από τη Νομαρχία, ούτως ώστε να εξευρεθούν κάποιοι πόροι και να γίνουν έστω και λίγες εκδηλώσεις.
Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει μια συνεννόηση με τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας, ούτως ώστε να εξευρεθούν κάποια κονδύλια, τα οποία θα διατεθούν στα Ζακυνθινά πολιτιστικά συγκροτήματα. Εξάλλου, οι τοπικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι παίρνουν λιγότερα χρήματα απ΄ ότι κάποιο “μεγάλο όνομα” των Αθηνών, που για μία και μοναδική εμφάνιση ζητά έως και 15.000 ευρώ!