Εν αναμονή των εξελίξεων στα κεντρικά οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ

Τις οδηγίες από τα κεντρικά του κόμματος περιμένει η τοπική οργάνωση της ΝΔ προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος, σε επίπεδο Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου.
Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή, όπου τέθηκε επί τάπητος ο πρώτος προγραμματισμός για τις εκλογές του Νοεμβρίου και ο καταμερισμός ευθυνών, χωρίς όμως επί της ουσίας συζήτηση για τα πρόσωπα, ούτε και για όσους έχουν εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν κάποια από τις νέες θέσεις, όπως ο πολιτευτής, Παύλος Κολοκοτσάς και ο Δήμαρχος Λαγανά, Διονύσης Κομιώτης, ή ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας, Σπύρος Σπύρου.
Υπό αυτές τις συνθήκες και χωρίς ακόμη να έχει κοινοποιηθεί από τα κεντρικά οποιαδήποτε οδηγία ή διαδικασία, αποφασίστηκε να αναβληθεί και η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης που είχε οριστεί για την Παρασκευή και να οριστεί νέα ημερομηνία.
Επίσης, ζητήθηκε πρώτα να σταλούν οι οδηγίες και εν συνεχεία να ξεκινήσει οποιαδήποτε ενέργεια, κατ’ αρχήν για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους και κατ’ επέκταση για την αξιολόγησή τους και τη γνώμη της Ν.Ε. Οι επιλογές, σε ότι αφορά το επίπεδο των Περιφερειαρχών, αναμένεται να γίνουν από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις από την εκλογική επιτροπή.
Τις επόμενες μέρες πάντως, η Ν.Ε. αναμένεται να καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τη στήριξη του κόμματος, με βάση και τη γενικότερη κατεύθυνση του κόμματος. Όπως τονίζεται, η πίεση στην παρούσα φάση ασκείται κυρίως από τα “κάτω” με στόχο να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες και όχι από τα “πάνω”.
Μέσα στο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί, θα κριθούν και οι προτάσεις Κολοκοτσά και Κομιώτη, αν και στην παρούσα φάση θεωρείται αδύνατη η υποστήριξη υπερκομματικών σχημάτων με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Το παραπάνω σενάριο φαίνεται πως “παίζει” δυνατά για το επίπεδο της Περιφέρειας, όπου στελέχη του κόμματος σχεδόν σε όλα τα νησιά (Νομάρχης Κέρκυρας, ο πολιτευτής Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, Νομάρχης Ζακύνθου), φαίνεται να “καλοβλέπουν” ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους και των δύο μεγάλων κομμάτων και επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μάκη Φόρτε.
Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και τοπικά, λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανταλλάχθηκαν σκληρά λόγια και προειδοποιήσεις στη συνάντηση του κ. Σπύρου με τον κ. Γάσπαρο την Πέμπτη, παρουσία και άλλων κομματικών στελεχών, όπως του προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιάννη Γιαννούλη.
Φαίνεται πάντως, πως εντός των ημερών τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν και για τη ΝΔ, εφόσον αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις τελικές επιλογές προσώπων και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα γενικότερα.Τελευταία άρθρα