Τοπικούς και περιφερειακούς υποψηφίους ανακοινώνει το ΚΚΕ

Την παρουσίαση των υποψηφίων για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη 2010, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου “Φώσκολος”, η Ν.Ε. Ζακύνθου του ΚΚΕ, και στην οποία θα παρευρεθεί ο υποψήφιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Θεόδωρος Γουλής.
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση η ΝΕ του ΚΚΕ κάνει αναφορά στα προβλήματα των πολιτών καθώς και στο ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής των τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, και τονίζει ότι: “Το Νοέμβρη του 2010 οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εν μέσω της ανερχόμενης φτώχειας, ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις του κράτους, με βάση τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση, το γνωστό σχέδιο «Καλλικράτης».
Η προαποφασισμένη από 10ετίας νέα αλλαγή της διοικητικής δομής είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που αποκτούν, μέσω των νέων θεσμών, μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας, αδειάσματος της τσέπης των εργαζομένων.
Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών παίρνει γενικότερο χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης εξαιτίας και των εξελίξεων τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική καπιταλιστική κρίση.
Το κριτήριο ψήφου είναι πριν από όλα γενικό πολιτικό, δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.
Η ψήφος στις εθνικές του 2009 τιμώρησε το λαό, τώρα ο λαός με την ψήφο του πρέπει να τιμωρήσει με τη συμμετοχή και την ψήφο στήριξης στα ψηφοδέλτια συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ.
Πρέπει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι μισθωτοί επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες, παιδιά της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να δώσουν αποφασιστική, μαχητική απάντηση. Να διατρανώσουν με την ψήφο τους ότι δε συναινούν με την κυρίαρχη πολιτική και το γκρέμισμα των τελευταίων κοινωνικών κατακτήσεων. Να διατρανώσουν ότι υπάρχει λαϊκή λύση, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής – κοινωνικής επιλογής”.Τελευταία άρθρα