Χωρίς ιδιότητα ο Κερκυραίος κ. Σπύρου στη Ζάκυνθο

Οι μέρες και οι καιροί είναι πονηροί και όπως είχαμε προβλέψει, η υπόθεση της αιρετής περιφέρειας, θα είναι πιο σημαντική στην καθημερινότητά μας, ακόμη και από τον ενιαίο Δήμο…
Ο Καλλικράτης είναι εντεταλμένος να μας φέρει στην εποχή της Ευρώπης των Περιφερειών και εμείς, θα έχουμε μονόδρομο στο να γίνουμε “Ιόνιοι Πολίτες”!
Το πρόβλημα με τις υποψηφιότητες στη νησιωτική μας περιφέρεια, δημιουργεί σοβινιστικές τάσεις, αφού είναι γεγονός ότι, τα τρία νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα) κρατούν πολύ επιφυλακτική στάση απέναντι στην μέχρι σήμερα μονοκράτορα Κέρκυρα.

Δεν έχουν “αέρα” στα τρία νησιά οι Κερκυραίοι
Οι επωαζόμενοι Κερκυραίοι υποψήφιοι περιφερειάρχες, έχουν τον αέρα της έδρας, πλην όμως δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν τον μηχανισμό στήριξης στα μικρά νησιά, αφού οι κοινωνίες της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουν προσωπικότητες της πολιτικής ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Τεχνοκράτες που δραστηριοποιούνται στην έδρα της περιφέρειας.
Το παραπάνω έγκειται στην γνωστή ειρωνική – αλλαζονική στάση των Κερκυραίων απέναντι στους υπόλοιπους νομούς των Ιονίων, από πολύ παλιά μέχρι σήμερα.
Αντιθέτως στα τρία νησιά, υπάρχουν προσωπικότητες που οι κοινωνίες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, αφού η δράση τους τα τελευταία χρόνια ήταν γνωστή.
Ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, Μάκης Φόρτες και ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Παναγιώτης Σκληρός είναι σημαντικά παραδείγματα.
Τα κόμματα για να ξεπεράσουν το πρόβλημα δημοτικότητας προσώπων, έχουν ως μοναδική λύση να χρίσουν υποψηφίους, που να είναι γνωστοί στο πανελλήνιο και να έχουν καταγωγή από τα Ιόνια νησιά. Όπως έχουμε ξαναγράψει, στο ΠΑΣΟΚ οι λύσεις φαντάζουν στα ονόματα του Κερκυραίου Τηλέμαχου Χυτήρη, της Κεφαλλονίτισσας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και λιγότερο του Κεφαλλονίτη Παύλου Γερουλάνου.

Αυτόκλητος ο πρώην γαλάζιος κερκυραίος Βουλευτής στη Ζάκυνθο;
Στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Διαλυμένη διαδήλωση, δείχνει το κόμμα, ειδικά στα Ιόνια νησιά, αφού τις τελευταίες μέρες, ακόμη και τα επίσημα όργανα του κόμματος στο νησί της Ζακύνθου «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»!
Κερασάκι στη τούρτα, αποτελεί η πρόσφατη και όψιμη επίσκεψη του Κερκυραίου κ. Σπύρου Σπύρου, πρώην Βουλευτή Κερκύρας, ο οποίος ξαφνικά ανακάλυψε τη Ζάκυνθο!!!
Ο κ. Σπύρου, για δικούς του προσωπικούς λόγους και προφανώς για να προλάβει τις όποιες εξελίξεις ζυμώνει η Ν.Δ., πολύ δε περισσότερο λόγω της κόντρας του με το νεοδημοκράτη Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Πουλημένο, αποφάσισε να έρθει στη Ζάκυνθο με τον αυτοπροσδιορισμό του πιθανού υποψηφίου Περιφερειάρχη.
Ο κ. Σπύρου, κατά την επίσκεψή του, κατάφερε να συνοδεύεται επισήμως ακόμη και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, να φωτογραφίζεται στο γραφείο του Νομάρχη κ. Γάσπαρου, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα περί στήριξης της Νομαρχίας στο πρόσωπό του και παράλληλα, να φθάνει σε σημείο να καλεί με δελτίο τύπου, σε συνεντεύξεις, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα γραφεία της ΝΟΔΕ!!! Το χειρόγραφο δελτίο του κ. Σπύρου, στάλθηκε από το επίσημο fax στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, καλώντας τους δημοσιογράφους να παραβρεθούν σε συνέντευξη, την ημέρα της απεργίας.

Τα ευτράπελα πολλά, οι σκοπιμότητες δεκάδες, οι υποψίες εκατοντάδες….
Χωρίς να έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει, μιλήσαμε με τον κ. Σπύρου, μέχρι που χάσαμε τα ίχνη του.
Τότε επικοινωνήσαμε με τα κεντρικά της Ν.Δ. από όπου μάθαμε πως ο κ. Σπύρου μπορεί να έχει έρθει στη Ζάκυνθο με οποιαδήποτε ιδιότητα θέλει (και δεν του την απαγορεύει κανείς) πλην εκείνη της επίσημης εκπροσώπησης της Ν.Δ.
Κομματικοί υπεύθυνοι της Ν.Δ. για την περιφέρεια μας, είναι για την οργάνωση ο κ. Λάμπρος Ζωγράφος και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Γιάννης Τσιτσέλης, οι οποίοι εκπροσωπούν και δεσμεύουν το κόμμα.
Το ερώτημα είναι πως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, συνοδεύει τον κ. Σπύρου, τον άγει και τον φέρει για γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις και πως ανοίγει τα γραφεία της ΝΟΔΕ για συνεντεύξεις τύπου;
Ο Νομάρχης έχει προσωπικό δικαίωμα να καλεί στο γραφείο του οποιονδήποτε, να φωτογραφίζεται όπως θέλει και να του τάζει ότι θέλει. Ακόμη έχει δικαίωμα να δηλώνει ονόματα για να στελεχώσει περιφερειακό συνδυασμό και να ορίζει αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου. Πλην όμως ο κ. Γάσπαρος με τον εαυτό του, είναι πολύ προσεκτικός και πάντα τον έχει απέξω…
Ας εξηγήσει ο κ. Γιαννούλης στο κόμμα του, υπό ποία ιδιότητα ήρθε στη Ζάκυνθο ο πρώην βουλευτής της Κέρκυρας, ποιόν εκπροσωπεί, ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και για ποιες επαφές είναι εντεταλμένος;
Άρχισαν τα όργανα; Τυχαίο; Δε νομίζω….Τελευταία άρθρα