Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Μια γενική συνέλευση που πρέπει να έχει το «χαρακτήρα» της συγκέντρωσης – «διαδήλωσης» ατόμων που ενδιαφέρονται για την ομάδα.
Ενός πραγματικού όμως ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει στη λύση του οικονομικού προβλήματος αφού θα δώσει στην ομάδα τους δικούς… της πόρους.
Ένας αριθμός νέων επιχειρηματιών που τόσα χρόνια είχαν αποστασιοποιηθεί από τα κοινά της ομάδας, ίσως επειδή κανείς δεν τους είχε «πλησιάσει», είναι έτοιμοι, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, να μπουν στο συμβούλιο και να βοηθήσουν όπως μπορούν την ομάδα.
Εφικτή η άνοδος
Το γράφουμε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων μηνών και το πιστεύουμε. Φέτος δίνεται στη Ζάκυνθο μια ακόμη τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα. Αυτό της ανόδου στη Β΄ εθνική.
Η «μετακόμιση» της ομάδας στο Βόρειο Όμιλο «εξασφαλίζει» κατά ένα μεγάλο ποσοστό την «ακεραιότητα» της προσπάθειας και κρατά μακριά τις «συμμαχίες» και τις «υπόγειες διαδρομές».
Στο Βόρειο Όμιλο αν έχεις ομάδα δυνατή μπορείς να καταφέρεις να βγεις πρωταθλητής, ή τουλάχιστον να είσαι στη 2η ή 3η θέση ώστε να διεκδικήσεις την άνοδό σου μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.
Μένει ο Καρυπίδης
Για να οργανωθούν όμως όλα αυτά, αφού προκύψει ισχυρή διοίκηση με νέο… αίμα, θα πρέπει να κλείνουν ένα – ένα τα θέματα που είναι… ανοιχτά.
Αρχή πρέπει να γίνει με τον προπονητή. Τα τελευταία σημάδια αναφέρουν πως ο Σάββας Καρυπίδης θα είναι ξανά στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.
Ήδη έχουν γίνει δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου, Στέλιου Γούναρη και του Σάββα Καρυπίδη. Το κλίμα είναι θετικό και υπάρχει διάθεση από αμφότερες τις πλευρές για κοινή… γραμμή.
Απομένει το τελικό ραντεβού για να έρθει στο νησί ο κ. Καρυπίδης και να αρχίσει… δουλειά.
Γρήγορες κινήσεις
Και στη συνέχεια αφού κλείσει ο προπονητής, τότε άμεσα θα πρέπει να «γεμίζει» το ρόστερ. Παίκτες καθημερινά ζητάνε να έρθουν στην ομάδα της Ζακύνθου. Είναι απίστευτο πόσο καλό όνομα έχει φτιάξει η Ζάκυνθος στην «πιάτσα».
Πρώτο όμως μέλημα της διοίκησης θα πρέπει να είναι το «κλείσιμο» των παιδιών που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Τουλάχιστον όσων έχουν απομείνει. Κι από εκεί και πέρα κι αφού εξοφληθούν τα περσινά χρήματα, τότε να κλείσουν οι συμφωνίες για την επόμενη. Σίγουρα θα γίνουν «περικοπές», όμως σε τέτοιες οικονομικές συγκυρίες με την κρίση να «μεσουρανεί», όλοι βάζουν… νερό στο κρασί τους. Αρκεί να τους δείξεις πως τους υπολογίζεις. Είμαστε σίγουροι πως όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο κ. Γούναρης και οι συνεργάτες του πολύ καλά. Είμαστε σίγουροι πως θα πράξουν τα δέοντα. Λίγη υπομονή χρειάζεται.