Ποιοτικές στιγμές, ενός Ζακυνθινού μουσικού!

Ένας ποιοτικός αγωνιστής, που χρόνια τώρα δημιουργεί μια τρομερή ελληνική παρακαταθήκη στο χώρο της μουσικής, είναι ο κατά το ήμισυ Ζακυνθινός, Σπύρος Λάμπρου.
Ένας καλός μουσικός, μυημένος από την παιδική του ηλικία, στους ποιοτικούς δρόμους, συνεχίζει μια παράδοση πάνω από έναν αιώνα, από την εποχή του παππού του Σπύρου Καψάσκη και στη συνέχεια της μητέρας του Κικής Καψάσκη.
Επηρεασμένος από τους ήχους της Επτανησιακής μουσικής και με την ιδιότητά του ως μουσικός, έχει επενδύσει πολλά στην φημισμένη «παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου» η οποία συνεχώς ανανεώνεται και έχει πάρει μέρος σε εκατοντάδες εμφανίσεις, συνεργασίες και συναυλίες.
Παρακαταθήκη του Σπύρου, αποτελούν οι τρομερά ποιοτικές δισκογραφικές δουλειές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις δύο πρόσφατες.
Πρόκειται για την συνεργασία του με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα στο cd με τίτλο «Μεγάλοι συνθέτες παίζουν μικρά παιδιά τραγουδούν». Ο Μίμης Πλέσσας συνοδεύει με το πιάνο του τα παιδιά της χορωδίας σε ένα καταπληκτικό και συγκινητικό αποτέλεσμα απόδοσης μεγάλων και διάσημων συνθέσεων.
Η άλλη δουλειά είναι άκρως συλλεκτική, αφού η ίδια η κασετίνα που φιλοξενεί τα τρία cd είναι μεγαλειώδεις. Τέτοιες προσεγμένες δουλειές, δεν κάνουν στην Ελλάδα, μεγάλοι ερμηνευτές και μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες διότι τις θεωρούν πολυτελείς!
Ο Σπύρος Λάμπρου συνεργάζεται με τον Δημήτρη Τυπάλδο και έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες μελωδίες των δύο παιδικών χορωδιών σε ένα ανθολόγιο με τίτλο «Τρελοβάπορο». Το άλμπουμ συνοδεύεται από 64 σελίδες βιβλίο και είναι αριθμημένο για συλλεκτικούς λόγους.
Αξίζει πρώτα από όλα η στήριξη στην μοναχική ποιοτική προσπάθεια, αλλά και η συλλεκτική αξία των δισκογραφικών αυτών εργασιών του ακούραστου συμπατριώτη και φίλου μας!