Μήνυμα Γ. Κοπανά με πολλούς αποδέκτες

Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να λάβει μέρος στην διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου για το νέο δήμο Ζακυνθίων, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεων, για την προοπτική του νέου Δήμου και την καλλίτερη διαχείριση των πολλών προβλημάτων του, αναφέρεται με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κοπανάς.
Παράλληλα, δεν κρύβει τη δυσφορία του, για το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός και πολύτιμος χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία και έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις, για τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, και για την πιθανότητα να “αναγκαστεί” το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, να επιλέξει μόνο του, σε κάποιο γραφείο, τον υποψήφιο, βγάζοντας την τοπική κοινωνία από το υποτιθέμενο αδιέξοδο.
“Σε μια χρονική στιγμή που ο ελληνικός λαός δέχεται πολλαπλά πλήγματα στο εισόδημά του, στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα και καλείται να πληρώσει για μια κατάσταση για την οποία δεν είναι υπεύθυνος, ξεκίνησε μια διαδικασία ανάδειξης υποψηφιοτήτων για τον νέο Δήμο Ζακυνθίων και στην οποία διαδικασία, μετά από πρόταση συνδημοτών μας, ενεπλάκη και το δικό μου όνομα.
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, ξεκινάει σε πολύ βαρύ κλίμα και οι πιθανότητες επιτυχίας στη Ζάκυνθο μειώνονται ακόμα περισσότερο, από το κακό παρελθόν που θα παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή”, αναφέρει ο κ. Κοπανάς και προσθέτει ότι “ Για αυτό θεώρησα χρέος μου σαν επί οκταετία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζακυνθίων, και σαν τέως Πρόεδρος δύο σημαντικών Δημοτικών επιχειρήσεων να λάβω μέρος στην διαδικασία, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεων, για την προοπτική του νέου Δήμου και για την καλλίτερη διαχείριση των πολλών προβλημάτων του.Έχει όμως περάσει αρκετός και πολύτιμος χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία και έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις, για τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, και για την πιθανότητα να «αναγκαστεί» το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, να επιλέξει μόνο του, σε κάποιο γραφείο, τον υποψήφιο, βγάζοντας την τοπική κοινωνία από το υποτιθέμενο αδιέξοδο”.
Δεν παραλείπει όμως να στείλει και το δικό του μήνυμα επισημαίνοντας ότι “Σε μια χρονική στιγμή όμως που καθημερινά η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της και το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφαιρέσει από τους πολίτες το δικαίωμα να επιλέξουν αυτοί τους ικανότερους, που θα αναλάβουν ένα εξαιρετικά δύσκολο για τον τόπο έργο. Για να γίνει αυτό πρέπει σθεναρά όλοι να αρνηθούμε το ξεπερασμένο πρότυπο των στενά κομματικών υποψηφίων που επιβάλλονται “από πάνω” και να απαιτήσουμε να ληφθούν άμεσα εκείνες οι πρωτοβουλίες, όπου ο Ζακυνθινός Λαός είτε με διαβούλευση, είτε με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, θα αναδείξει αυτούς που μαζί με τον επικεφαλής, θα αποτελέσουν την δημιουργική μηχανή για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Αυτή η αρχή πρέπει πάντα, κατά τη γνώμη μου, να διέπει τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.
Όσο για το αν είναι πολλοί ή όχι οι 10 υποψήφιοι, εγώ τουλάχιστον είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στην σύνθεση και ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρει κανείς στην κοινωνία και όχι μόνο από την “ηλεκτρική”, όπως έχει καταντήσει, καρέκλα ενός Δημάρχο”.
Τέλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εκείνους που τον πρότειναν σαν υποψήφιο Δήμαρχο του νέου Δήμου, αλλά και προς όλους τους Ζακυνθινούς για την καλή διάθεση που δείχνουν προς το πρόσωπό μου, στα 57 χρόνια της καθημερινής μας συνύπαρξης.Τελευταία άρθρα