Επίθεση των ξενοδόχων στη ΔΕΥΑΖ για τα λύματα

Την έντονη αντίδραση των ξενοδόχων της Ζακύνθου προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΥΑΖ να μη δέχεται λύματα στον βιολογικό καθαρισμό, τα οποία μεταφέρονται από οχήματα που δε διαθέτουν τη σχετική άδεια.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, η ΔΕΥΑΖ έκανε μήνυση σε οδηγό λυματοφόρου, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση, προσπάθησε με το έτσι-θέλω να αδειάσει τα λύματα στον βιολογικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, μάλιστα, αποφάσισε να “κοπεί μαχαίρι” η εισροή λυμάτων από τα παράνομα, ουσιαστικά, οχήματα.
Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η εξέλιξη που υπάρχει δεν “αρέσει” στους ξενοδόχους, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τα λύματα, την ώρα που βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού.
Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού, απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, Μπάμπη Μαυρία, από τον οποίο ζητούν να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.
“Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τη λήψη της υπ΄ αριθμ. 19/2010 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος και η εκκένωση στις εγκαταστάσεις της, σε όλα τα βυτιοφόρα που δεν διαθέτουν άδεια ή άδεια μεταφοράς και εκκένωσης βοθρολυμάτων.
Διανύουμε ήδη την τουριστική περίοδο, είμαστε στον μήνα Ιούλιο όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, αλλά και όλων των κατοίκων.
Είναι αδιανόητο ένα ολόκληρο νησί να βρίσκεται σε “ομηρία”, λόγω της αδράνειας των υπευθύνων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν φρόντισαν να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αδειών. Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, το συγκεκριμένο πρόβλημα να προκύπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου ως γνωστόν οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Επειδή κανείς δεν μπορεί να μάς εγγυηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα, και μπροστά στον κίνδυνο να ζήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την άνω απόφασή σας και επιτρέψετε την κίνηση αυτών των οχημάτων, όπως λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα με τις υπάρχουσες άδειες, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες μέχρι και την έκδοση των σχετικών αδειών” σημειώνεται.Τελευταία άρθρα