Συνεχίζει τις επαφές για το “ενιαίο ψηφοδέλτιο” ο Δ. Κομιώτης

Αποφασισμένος να προχωρήσει το εγχείρημα που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, της δημιουργίας ενός ενιαίου ψηφοδελτίου προσωπικοτήτων που θα διεκδικήσει τον ένα και μοναδικό Δήμο της Ζακύνθου, δηλώνει ο Δήμαρχος Λαγανά, Διονύσης Κομιώτης, αφού όπως τονίζει η πρότασή του έχει βρει μέχρι και σήμερα μεγάλη ανταπόκριση.
Με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ξεκαθάρισε πως οι συζητήσεις προχωρούν τόσο με άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν το Δήμο, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όσο και με απλούς πολίτες, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, “αγκαλιάζοντας” την πρότασή του.
“Στην Κέρκυρα οι 10 από τους 12 Δημάρχους συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο και μάλιστα η προσπάθεια έχει συμπληρωθεί από αρκετά άτομα που σήμερα δεν συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ίδιο βλέπω να συμβαίνει με χαρά και σε επίπεδο Περιφέρειας, όπου ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, Μάκης Φόρτες, δηλώνει υπέρμαχος της συγκρότησης ακομμάτιστου ψηφοδελτίου από όλους τους χώρους, ώστε να μπει ένα τέλμα τα αδιέξοδά μας”, τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Κομιώτη, σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα έχει την ευκαιρία να “εκθέσει” τις απόψεις του, για τους λόγους που πρέπει να ψηφιστεί και να αναλάβει επικεφαλής του νέου Δήμου. “Δεν θα υπάρχει η πολυδιάσπαση σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Θα είμαστε όλοι και ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς άλλα εμπόδια. Ως σήμερα, άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια βρίσκονταν σε διαφορετικούς χώρους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυδιάσπαση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια τώρα για τέτοιες ενέργειες. Άλλωστε, όποιος έχει διαβάσει τον “Καλλικράτη”, καταλαβαίνει ότι ούτως η άλως οδηγούμαστε σε αυτή τη λύση”, επεσήμανε.
Υποστήριξε ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με ορισμένους από τους 10 ενδιαφερόμενους για το “χρίσμα” του ΠΑΣΟΚ, από τους οποίους περιμένει απαντήσεις. Με βάση τα ως και σήμερα δεδομένα όμως, θεωρεί ότι η πρόταση βρίσκει αποδοχή στον κ. Παλαιοθόδωρο, αλλά και σε ορισμένα άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με σκοπό τη δημιουργία ακομμάτιστων ψηφοδελτίων.
Σημαντική θεωρείται σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η ανάλογη θέση που έχει διατυπώσει και το στέλεχος της ΝΔ και πολιτευτής της, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο.
“Ήρθε η ώρα, όπως καθόμαστε στην ΤΕΔΚ και συζητάμε, να βρεθούμε όλοι μαζί, προκειμένου άμεσα να εξετάσουμε το θέμα του προγράμματος. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που διανύουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουβεντιάζουμε για κομματικά ψηφοδέλτια. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα “Θησέας” η Πολιτεία δεν έχει καταβάλει ως σήμερα το 50% των χρηματοδοτήσεων που όφειλε. Όλα τα κατέβαλαν οι Δήμοι.
Δεν μπορεί να εγκλωβιστεί για ακόμη μία φορά η Τ.Α., στις ορέξεις των κομμάτων και των σχηματισμών τους. Πρέπει από τώρα να βρούμε πρόγραμμα λύσεων για τα προβλήματα”, σημείωσε.
Σε ότι αφορά το χρόνο… αναμονής στην πρόταση του, ο κ. Κομιώτης δεν δείχνει να “αγχώνεται” στην παρούσα φάση, λέγοντας πως υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλο περιθώριο. Τέλος, ξεκάθαρα ανέφερε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του, χωρίς να εμπλέκει στις ενέργειές του, τους κομματικούς μηχανισμούς, ούτε της ΝΔ, της οποίας είναι μέλος.Τελευταία άρθρα