Προέκυψε αστοχία με τον αγωγό του πολυαιθυλενίου

Βλάβες έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο του Συνδέσμου Ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην υδροδοτούνται οι περιφερειακές περιοχές του Δήμου Ζακυνθίων, καθώς και ο Δήμος Λαγανά.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τη διοίκηση του Συνδέσμου, η ζημιά που δημιουργήθηκε στον αγωγό, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στη Λιθακιά, έχει αποκατασταθεί, ενώ πρόβλημα παρουσιάστηκε με τις συνδέσεις στο νέο αγωγό της περιοχής, που είναι κατασκευασμένος από πολυαιθυλένιο.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κατασκευαστική αστοχία και ήδη βρίσκονται στη Ζάκυνθο ειδικά συνεργεία από την Αθήνα, ούτως ώστε να φτιάξουν τον αγωγό και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Από ΄κει και πέρα, την προσεχή Κυριακή θα γίνουν εργασίες στην παραλιακή οδό, Κ.Λομβάρδου, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας αγωγός, που θα δίνει νερό και στο συγκεκριμένο σημείο (υπενθυμίζουμε πως ανάλογο έργο έχει γίνει και στο μόλο του Αγίου Νικολάου, απ΄ όπου υδροδοτούνται τα κότερα). Πρόθεση του Συνδέσμου είναι ο νέος αγωγός να φτάσει μέχρι το σημείο, που βρίσκεται το δημοτικό θέατρο.
Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, είναι και η… “απένταξη” από το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ” της μελέτης αντικατάστασης του δικτύου από το Κερί μέχρι την Μπόχαλη, ένα έργο το οποίο χάθηκε, επειδή η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να καλύψει το κόστος του, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης.
Η διοίκηση του Συνδέσμου εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στους Δήμους τη χρηματοδότηση της μελέτης από τα δικά τους έσοδα (απαιτούνται 180.000 ευρώ), πρόταση όμως που είναι πολύ δύσκολο να “περπατήσει”, μιας και η οικονομική κατάσταση των Δήμων στην παρούσα φάση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Εξάλλου, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης, πόσω μάλλον το εν λόγω έργο.
Το συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να εξάγει, είναι ότι το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αφού πέρα από την έλλειψη χρημάτων, ο “Καλλικράτης” φέρνει αλλαγές και στη “μορφή” του Συνδέσμου Ύδρευσης.