Ένδικα μέσα για αγωγό υδροδότησης στον Αγαλά

Την απόφαση να ακολουθήσει ένδικα μέσα κατά ορισμένων κατοίκων του Αγαλά, οι οποίοι αρνούνται να περάσει από την περιουσία τους ο αγωγός υδροδότησης ολόκληρου του χωριού, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγανά.
Ο πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σούλης, υποστήριξε ότι αυτή η λύση θα ακολουθηθεί μόνο σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες γης δεν πειστούν να παραχωρήσουν την περιουσία τους.
Από ΄κει και πέρα, ο Δήμαρχος Λαγανά, Διονύσης Κομιώτης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αρνητική εξέλιξη που υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, σημειώνοντας ότι ο Δήμος χάνει έργα, το χρηματικό ύψος των οποίων φτάνει στο 1.300.000 ευρώ.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με τις δυσκολίες που υπάρχουν με τη ροή των τακτικών χρηματοδοτήσεων προς τον Δήμο Λαγανά, καθιστά αδύνατες τις όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
Αναφερόμενος στον “Καλλικράτη”, ο κ. Σούλης υποστήριξε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα έπρεπε να μην επιτρέπει το “εκλέγεσθαι”, παρά μόνο το “εκλέγειν” σε όσους έχουν διατελέσει πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους δημοτικούς συμβούλους ο πρόεδρος του σώματος υπογράμμισε ότι πρέπει να τους απαγορευτεί και το “εκλέγεσθαι”, αλλά και το “εκλέγειν”, δεδομένου ότι “στην πολιτική πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι, ούτως ώστε ο τόπος να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία”.Τελευταία άρθρα