Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Βανάτο

Η… χαρά του παιδιού είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, που έχει δημιουργήσει στο Ολόημερο Σχολείο του Κάμπου (περιοχή Βανάτο), ο Δήμος Αρκαδίων, ο οποίος προσφέρει βοήθεια σε όσους γονείς εργάζονται, μιας και μπορούν να αφήνουν εκεί τα τέκνα τους από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Τα παιδιά κάνουν γυμναστική, ζωγραφίζουν, ασχολούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ αρκετά από αυτά ανέφεραν στην εφημερίδα μας ότι ο συγκεκριμένος χώρος τους αρέσει περισσότερο από το να μένουν στο σπίτι τους ή να πηγαίνουν στο σχολείο.
Ο Δήμαρχος Αρκαδίων, Στέλιος Μποζίκης, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά είναι εντελώς δωρεάν, ενώ ευχήθηκε να κάνουν ανάλογα Κέντρα και οι υπόλοιποι Δήμοι του νησιού.
“Κάθε χρόνο ο Δήμος Αρκαδίων φιλοξενεί 45 περίπου παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου. Παρέχουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να αθλούνται και να ζωγραφίζουν, κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Τώρα το καλοκαίρι τα σχολεία είναι κλειστά, επομένως από το να μένουν στο σπίτι τους είναι καλύτερο γι΄ αυτά να έχουν έναν χώρο για να παίζουν και να μαθαίνουν κάποια πράγματα. Εξάλλου, προσφέρουμε βοήθεια και στους εργαζόμενους γονείς του Δήμου Αρκαδίων, οι οποίοι δεν έχουν πού να αφήσουν τα τέκνα τους. Εμείς, κρατάμε τα παιδιά, εντελώς δωρεάν, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο Κέντρο απασχολούνται μια γυμνάστρια (η κ. Κλαυδιανού), ενώ έχουμε και δύο θεατρολόγους (πρόκειται για τις κ.κ. Σαραντίδη και Ζουπάνου). Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και τις τρεις κυρίες, δεδομένου ότι προσφέρουν πολύτιμο και σημαντικό έργο. Εύχομαι ανάλογα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών, να αποκτήσουν κι΄ οι άλλοι Δήμοι του νησιού. Επισημαίνω ότι το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, ενώ αφορά παιδιά από 5 έως 12 ετών. Ευχαριστώ θερμά και τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Λιβέρη, ο οποίος μάς έδωσε τη δυνατότητα να στεγάσουμε το Κέντρο στο ολοήμερο του Κάμπου” τόνισε ο κ. Μποζίκης.
Η γυμνάστρια, κ. Κλαυδιανού, ανέφερε ότι “μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά διασκεδάζουν, ενώ μαθαίνουν για την ευγενή άμιλλα. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρκαδίων, που μάς παρέχει τη δυνατότητα να διδάξουμε στα παιδιά κάποια πράγματα, όπως είναι η ζωγραφική και το θεατρικό παιχνίδι”.Τελευταία άρθρα