Στηρίζει την Σχολή η Νομαρχία

Ψήφο στήριξης της Πανεπιστημιακής Σχολής έδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χρεσινοβράδινης συνεδρίασής του, στην οποία “παρών” ήταν και ο πρώην υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παύλος Καψαμπέλης.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Διονύσης Μυλωνάς, ανέφερε ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Γιάννης Κομιώτης, είναι σύμφωνος με την παραχώρηση την εγκαταστάσεων του Ιδρύματος για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής, ενώ ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, χαρακτήρισε ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη το όλο εγχείρημα.
“Πρέπει να πω ότι η Πανεπιστημιακή Σχολή αποτελούσε ένα χρόνιο όνειρο και αίτημα για τη Ζάκυνθο. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή, που οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και έτσι είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη και αυτού του σκοπού. Είχαμε άψογη συνεργασία με τον κ. Καψαμπέλη όλο αυτό το διάστημα. Από ΄κει και πέρα, πρέπει να δούμε και τη στάση που θα κρατήσει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο το τελευταίο διάστημα δεν “σφιχταγκαλιάζει” τη Ζάκυνθο” σημείωσε ο κ. Γάσπαρος.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων, επισημαίνοντας ότι ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν επισκεφθεί τη Ζάκυνθο και γνωρίζουν από πρώτο χέρι της δυνατότητες που παρέχει το νησί.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι πανεπιστημιακοί έχουν συναντηθεί ήδη τόσο με τον Νομάρχη, όσο και με τον Δήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, από τους οποίους έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα.
Η νομαρχιακή σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Κλαυδιανού, συμφώνησε ότι η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο νησί μας είναι ένα σημαντικό γεγονός, ωστόσο ζήτησε να μάθει αν έχει γίνει κάποια… διερευνητική κρούση προς το υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Καψαμπέλης απάντησε ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και είχε αποσπάσει θετική άποψη. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως αυτός… άνοιξε το δρόμο και διαμόρφωσε το περιβάλλον για την εκτέλεση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι από ΄δω και πέρα θα πρέπει τόσο η Νομαρχία, όσο και οι Δήμοι να “τρέξουν” τις διαδικασίες για να υπάρξει αίσια κατάληξη.
Τελικά, το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση, στην οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτως ώστε να λάβει χώρα ο σχεδιασμός που έχει γίνει.Τελευταία άρθρα