Απλήρωτος οδοκαθαριστής στο Δήμο Αλυκών

Μισθούς πέντε μηνών ισχυρίζεται ότι του οφείλει η δημοτική αρχή Αλυκών, ο οδοκαθαριστής, Διονύσης Παράσχης, ο οποίος τα τελευταία δύο περίπου χρόνια εργαζόταν στο Δήμο Αλυκών με σύμβαση έργου.
Όπως ανέφερε, η δημοτική αρχή αρνείται να του δώσει τα χρήματά του, ενώ προέβη και σε διαμαρτυρία για το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του.
“Εργαζόμουν στην πεζή καθαριότητα του Δήμου Αλυκών. Επί δύο χρόνια καθάριζα και την περιοχή του Κάτω Γερακαρίου, χωρίς να πληρώνομαι. Αυτή τη στιγμή έχω μείνει χωρίς δουλειά, ενώ δεν μπορώ να πάρω ούτε επίδομα ανεργίας, αφού ο ΟΑΕΔ μού είπε ότι πρέπει να πληρώσω 1.000 ευρώ για την ασφάλειά μου και ύστερα να καταθέσω τα χαρτιά μου για το επίδομα. Βρίσκομαι σε απόγνωση. Έχω δανειστεί κάποια χρήματα από ορισμένους φίλους και τώρα αυτοί μού τα ζητάνε πίσω. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, όμως ο Δήμος δε δίνει τα χρήματα που μού οφείλει, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Μού χρωστούν μισθούς πέντε μηνών και θα τους παρακαλούσα να με εξοφλήσουν” σημείωσε ο κ. Παράσχης.

Η απάντηση του Δημάρχου Αλυκών
Κληθείς να απαντήσει στην καταγγελία που έγινε, ο Δήμαρχος Αλυκών, Αντώνης Γκούσκος, υποστήριξε πως δεν είναι αληθές ότι ο Δήμος οφείλει στον κ. Παράσχη μισθούς πέντε μηνών.
“Ο κ. Παράσχης είναι όντως εποχικός εργαζόμενος του Δήμου Αλυκών. Ο Δήμος του οφείλει έναν μισθό, και όχι πέντε, όπως ισχυρίζεται. Επισημαίνω ότι τα χρήματα θα του τα καταβάλλουμε μέσα σε 15 με 20 ημέρες, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί. Από ΄κει και πέρα, η σύμβασή του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μάς ενέκρινε την πρόσληψη μόνο πέντε εποχικών εργαζομένων, αν και εμείς είχαμε ζητήσει δώδεκα” ανέφερε ο Δήμαρχος Αλυκών.