Δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια οι συμβασιούχοι του Πάρκου

Χωρίς δουλειά και με αβέβαιο μέλλον, παραμένουν οι 54 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Πάρκου, οι οποίοι δεν επαναπροσλήφθηκαν φέτος, με αποτέλεσμα αρκετά φυλάκια στις παραλίες ωοτοκίας να παραμένουν κλειστά.
Αυτό σημαίνει ότι η προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα τίθεται σε επισφάλεια, μιας και από τους εβδομήντα περίπου φύλακες που υπήρχαν πέρυσι, φέτος εργάζονται μόνο δεκαεννιά, αριθμός που δεν είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Βλέποντας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ενημερώσει ακόμη τη διοίκηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου για το αν θα δοθούν χρήματα, ούτως ώστε να επαναπροσληφθούν, οι 54 συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείου, προκειμένου να αποκτήσουν “ενιαία φωνή” και να γίνουν πιο οργανωμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στους άμεσα εμπλεκόμενους με το ζήτημα της εργασιακής τους αποκατάστασης.
Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει η οικονομική κρίση. Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο όχι μόνο δεν κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει και μια απάντηση για το εάν έχει σκοπό να απασχολήσει ξανά αυτούς τους ανθρώπους, προκειμένου και οι ίδιοι να γνωρίζουν τί θα πράξουν με το εργασιακό τους μέλλον.
Οι πρώην εργαζόμενοι του Πάρκου, Σοφία Ξένου και Κώστας Μάργαρης, κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε συνάντηση, ούτως ώστε να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους και να προχωρήσουν σε δημιουργία σωματείου.
“Την Πέμπτη το πρωί και ώρα 10, στο καφέ “Μίλε Λάμπρα”, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή οδό, έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτή, προκειμένου να εξετάσουμε το τί θα πράξουμε από ΄δω και πέρα. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σωματείου, ούτως ώστε να αποκτήσουμε “ενιαία φωνή” και να εκπροσωπούμαστε καλύτερα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε αν θα προσληφθούμε ξανά ως φύλακες στις παραλίες ωοτοκίας. Θα πρέπει κάποια στιγμή η Κυβέρνηση να μας γνωστοποιήσει την απόφασή της, διότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας” ανέφεραν οι δύο εργαζόμενοι.

Δ. Κουτσούμπας: “Καταβάλλουμε προσπάθεια για έκτακτη χρηματοδότηση”
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πάρκου, κ. Δρόσο Κουτσούμπα, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα νεώτερο για τους συμβασιούχους και πρόσθεσε πως γίνεται μια προσπάθεια, ούτως ώστε να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και να επαναπροσληφθούν ορισμένοι από τους φύλακες (γύρω στους 10).
Συμπλήρωσε, δε, πως εφόσον εξασφαλιστούν χρήματα, τότε θα δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη, προκειμένου να το μάθουν οι εργαζόμενοι και να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Να προστεθεί, πάντως, ότι λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να δοθούν χρήματα, ενώ οι συμβασιούχοι επιθυμούν την επαναπρόσληψη και των 54 ατόμων, και όχι λιγότερων.