Κόντρες για τα πεζοδρόμια στο Καλαμάκι

Τη λήψη σκληρών μέτρων από το Δήμο Λαγανά για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα πεζοδρόμια στην περιοχή του, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλαμακίου, Τάσος Τζίμης, που προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.
Χαρακτηρίζοντας γελοιότητες όσα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, απαίτησε να εφαρμοστεί απόλυτα η νομοθεσία, κάνοντας λόγο για γελοιότητες και ορισμένους που συνεχίζουν να μην πείθονται παρά τις επισημάνσεις που τους έχουν γίνει.
“Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται πλιάτσικο. Ορισμένοι καταλαμβάνουν με τις πινακίδες τους τα πεζοδρόμια και ενώ στο παρελθόν συμμορφώνονταν με τις παρατηρήσεις που τους γίνονταν, φέτος, περίπου 10 άτομα, συνεχίζουν όχι μόνο να παρανομούν, αλλά και να αδιαφορούν.
Κάναμε μεγάλο αγώνα να κατασκευάσουμε το δρόμο Καλαμακίου – Λαγανά με πλάτος 14 μέτρων και πεζοδρόμια 2,2 μ. και δεν μπορεί ορισμένοι σήμερα, να καταπατούν τα πάντα, αφήνοντας ως ελεύθερο χώρο, μόνο μισό μέτρο.
Πρόκειται για αρπαχτές, για άτομα που δρουν ως ταλιμπάν και δεν πρόκειται να το επιτρέψω αυτό. Ένας μάλιστα, όχι μόνο έχει καταπατήσει τον ελεύθερο χώρο, αλλά έβαψε και το πεζοδρόμιο με το όνομα της επιχείρησής του από τη μία πλευρά και από την άλλη με το μενού… Αυτά δεν γίνεται να συνεχιστούν. Θα μπει ένα τέλος άμεσα. Αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ας τα κλείσουν και να φύγουν”, υποστήριξε, με δηλώσεις του στην “Ημέρα”.
Όπως εξήγησε, ο απαλλοτριωμένος δρόμος Καλαμακίου – Λαγανά από τη Χούντα, είχε πλάτος 35 ως 40 μέτρα, από τα οποία οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, εκμεταλλεύονταν τα 17 ως 18. Τα υπόλοιπα, έχουν αφεθεί προς εκμετάλλευση στις επιχειρήσεις, ωστόσο, ο κ. Τζίμης αναρωτήθηκε αν δεν τους φτάνουν, καταγγέλλοντας πως ορισμένοι τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα ακόμη και στο δρόμο…
“Από τις 16 Ιουνίου έχω απευθυνθεί σε όλους να πράξουν τα δέοντα όμως, ουδεμία απάντηση έλαβα. Μετά και την παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δόθηκε τριήμερη προθεσμία και από αύριο θα αρχίσουν τα μέτρα κατά όσων δεν συνετίζονται. Οι ξύλινες πινακίδες θα ξηλωθούν και τα κατασχεθούν, όπως και το οικόπεδο του Δήμου Λαγανά. Ταυτόχρονα θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες κατά των παραβατών, αν και το θέμα τέθηκε για ορισμένες περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο”, ισχυρίστηκε.
Τέλος, ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί την επέκταση των πινακίδων καμιάς επιχείρησης, αν ξεπερνά το ένα μέτρο σε έκταση πάνω στο πεζοδρόμιο.