Χάνει 1 εκ. ευρώ σε έργα ο Δήμος Ελατίων

Το “κόψιμο” του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον Δήμο Ελατίων, ο οποίος με πρόχειρους υπολογισμούς και χωρίς να έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί τα έργα που δεν πρόκειται να προχωρήσουν, χάνει γύρω στο 1.000.000 ευρώ!
Όπως είναι γνωστό, η Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” αποφάσισε ότι όσα έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί ή δημοπρατηθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου “απεντάσσονται”, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ελληνικό κράτος (έλλειψη ρευστού).
Η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν έδωσε κανένα χρονικό περιθώριο στους Δήμους του νησιού, αφού η απόφασή της ελήφθη στις 22 Ιουνίου, δηλαδή τρεις μόλις ημέρες πριν από την τελική ημερομηνία!
Η εξέλιξη αυτή “έδεσε” τα χέρια των Δήμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν έτοιμοι να εντάξουν οριστικά και να δημοπρατήσουν αρκετά έργα.
Ένας από αυτούς, λοιπόν, είναι και ο Δήμος Ελατίων, ο οποίος ήθελε να χρηματοδοτηθούν πέντε έργα και έξι μελέτες. Κατά 90%, όμως, τα χάνει όλα, εκτός κι΄ αν η “λίστα” που θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση, έστω και ελάχιστα.
Τα έργα για τα οποία φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η χρηματοδότησή τους από τον “ΘΗΣΕΑΣ”, είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των μυκηναϊκών τάφων και των πηγαδιών.
Υπάρχει, λοιπόν, η αισιοδοξία πως αυτά τα έργα θα προχωρήσουν, αν και με την Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πρέπει να είσαι σίγουρος, δεδομένου ότι το πρόσχημα της δημοσιονομικής κρίσης ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και για τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί πριν από την 25η Ιουνίου.Τελευταία άρθρα