Χάνει τις δεξαμενές σε Κοιλιωμένο και Αγ. Λέοντα ο Δ. Αρτεμισίων

“Λαβωμένος” από την περικοπή των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος “Θησέας” θα βγει και ο Δήμος Αρτεμισίων, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για μείωση των “εξόδων” σε όλα τα… μέτωπα.
Ιδιαίτερα θα πληγούν και οι κάτοικοι ορισμένων χωριών, αφού έργα αφορούσαν τις ορεινές περιοχές και ήταν απολύτως απαραίτητα, όπως η κατασκευή δεξαμενών για την εξασφάλιση ποσοτήτων νερού στον Κοιλιωμένο και τον Άγιο Λέοντα, “ψαλιδίζονται”. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Αντώνης Αντίοχος, παρά το γεγονός ότι οι απορροφήσεις έφτασαν ως και 85% του συνόλου των περιόδων του “΄Θησέας”, έμειναν εκτός προγραμματισμού οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, λόγος για τον οποίο θα αναζητηθεί οποιαδήποτε φόρμουλα χρηματοδότησης.
Εκτός σχεδίων έμεινε και η κατασκευή του μίνι-θεάτρου που προγραμμάτιζε ο Δήμος για το Λαγοπόδο, όπως και η ασφαλτόστρωση ορισμένων βασικών οδικών αρτηριών. “Η κατάσταση που καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι αρκετά δύσκολη. Δεν υπάρχουν χρήματα και αυτό σε συνδυασμό και με άλλες περικοπές που είχαμε, μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα για το μέλλον”, τόνισε ο κ. Αντίοχος.
Εκτίμησε δε, πως η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη για τον ένα και μοναδικό Δήμο που θα παραμείνει στο νησί, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, ελλείψεις και παραλήψεις χρόνων. Ταυτόχρονα, παραμένει άγνωστο, πως υπό το βάρος τόσων προβλημάτων, ο μελλοντικός Οργανισμός, θα κληθεί να υλοποιήσει τα έργα που προγραμματίζουν οι σημερινές Δημοτικές Αρχές.
“Χρειάζεται να βρεθούν λύσεις. Θα ψάξουμε για χρηματοδοτήσεις, πιστεύω όμως, ότι δύσκολα μπορεί να κινηθεί κάτι τη δεδομένη χρονική περίοδο. Φαίνεται ότι μετατίθενται όλα στον “Καλλικράτη” και θα δούμε που θα οδηγηθούμε”, κατέληξε.Τελευταία άρθρα