Τελειώνει ο φάκελος των νέων σφαγείων

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο φάκελος για την σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας (Α.Ε.) που θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία των νέων σφαγείων της Ζακύνθου, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε ο μελετητής του έργου με τον πρόεδρο της Ένωσης και Δήμαρχο Αρτεμισίων, Αντώνη Αντίοχο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης και εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες και κατατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα 280.000€ του διαδημοτικού προγράμματος “Θησέας”, τότε θα εξασφαλιστεί η άδεια λειτουργίας των υπαρχόντων εγκαταστάσεων.
Στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις προχώρησε ο κ. Αντίοχος, σημειώνοντας με δηλώσεις του στην “Ημέρα”: “Η συνεργασία μας με τον μελετητή ήταν πολύ εποικοδομητική. Ανταλλάξαμε απόψεις και στις αρχές Αυγούστου θα καταθέσουμε στο Υπουργείο το φάκελο σύστασης της Α.Ε.
Όταν θα γίνει αυτό, με βάση και τη δέσμευση που είχαμε από την Υπουργό με τη συνδρομή μου και του Βουλευτή, αναμένεται να εξασφαλιστεί η λειτουργία των υπαρχόντων εγκαταστάσεων. Μάλιστα, η Υπουργός θα απευθυνθεί στις Βρυξέλλες και έτσι λήγει ένα σημαντικό πρόβλημα για το νησί.
Για να γίνει αυτό, περιμένουμε τα 280.000€ του διαδημοτικού “Θησέας”, τα οποία δεν θίγονται από τις υπόλοιπες περικοπές στο πρόγραμμα. Το θέμα θα αναμένεται να μας απασχολήσει και στη συνάντηση που θα έχουμε με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, που αναμένεται στο νησί μας στις 23 Ιουλίου. Εμείς, προετοιμαζόμαστε, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
Την ίδια ημέρα, θα προγραμματίσουμε συνάντηση και με τον Βουλευτή για να ανταλλάξουμε απόψεις. Πρέπει να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους, ότι πρόκειται για την επένδυση που θα “κρατήσει” την κτηνοτροφία. Χωρίς αυτά και το τυροκομείο, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε.
Σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην Α.Ε., αφού ξεπεράσαμε με δυναμικό τρόπο τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή με την έγκαιρη παρέμβασή μας, είμαστε σε θέση να καλύψουμε το ποσό που θα χρειαστεί από την πλευρά τους, οποιαδήποτε στιγμή. Συνέβαλε σε αυτό και η δημιουργία του γραφείου έκδοσης αδειών για τους στάβλους, αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονται από την Ένωση, συζητάμε και μπορούμε να συνεργαστούμε από καλύτερες θέσεις”.