Πήραν παράταση χρόνου τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Παρά το γεγονός πως είχε ανακοινωθεί ότι από την 1η Ιουλίου οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού δόθηκε παράταση χρόνου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου όσοι έχουν από ένα μέχρι επτά δωμάτια να διεκπεραιώσουν όλη τη γραφειοκρατία που απαιτείται και να ενταχθούν στον σχετικό Νόμο.
Το μέλος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος, Άκης Τσιώλης, υποστήριξε πως αναμένεται έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το περιθώριο χρόνου που έχουν οι επιχειρηματίες.
“Κατ΄ αρχήν, η Συνομοσπονδία εξέφρασε την αντίδρασή της στο μέτρο αυτό, αφού θεωρούμε απαράδεκτο να έχουν βιβλία εσόδων και εξόδων επιχειρήσεις που διαθέτουν από ένα έως επτά δωμάτια. Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις μας και έτσι ζήτησε να ενταχθούμε στο μέτρο αυτό από την 1η Ιουλίου. Στη συνέχεια, όμως, ασκήσαμε πίεση σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονικό περιθώριο αυτής της διαδικασίας. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να “τρέχουν” για αρκετές ημέρες, ούτως ώστε να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην παρούσα φάση έχουμε την προφορική δέσμευση του υπουργείου ότι μάς δίνει παράταση χρόνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται. Ουσιαστικά, καταφέραμε να “κερδίσουμε” τρεις μήνες. Από ΄κει και πέρα, έως τις 30 Οκτωβρίου, είναι απαραίτητο να υπάρχει και βιβλίο πόρτας” υπογράμμισε ο κ. Τσιώλης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος κάλεσε την εφορία να μη ζητά από όσους έχουν μέχρι 10 δωμάτια απαλλαχτικό έγγραφο από το ΤΕΒΕ, δεδομένου ότι “σύμφωνα με Νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε το 2006, για να κάνει κάποιος την έναρξη μιας νέας επιχείρησης δεν χρειάζεται να προσκομίζει έγγραφο από το ΤΕΒΕ, διότι υπάρχει Νομοθεσία με την οποία εξαιρείται από το συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο”.
Παράλληλα, ο κ. Τσιώλης ζήτησε από τους συναδέλφους του να προμηθευτούν πινακίδες τιμών, προκειμένου να μην πληρώσουν πρόστιμα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), οι έλεγχοι του οποίου θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.Τελευταία άρθρα