“Ζητείστε συγνώμη αντί να δικαιολογείστε”

Στα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την παντελή απουσία της Ζακύνθου από την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-2013, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία και την δυσφορία των φορέων του νησιού αφότου πληροφορήθηκαν την διοργάνωση αυτής της συνεδρίασης, αναφέρεται επιστολή των Συλλόγων Ξενοδόχων του νησιού μας, επιρρίπτοντας ευθύνες στους αιρετούς μας, οι οποίοι, έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο δηλώσεων και δικαιολογιών, ενώ αυτό που θα έπρεπε να κάνουν ήταν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ζακυνθινό λαό για την μη εκπροσώπησή τους.
Μάλιστα, ειδική αναφορά γίνεται στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας όπως το λιμάνι, την μαρίνα, την προβλήτα, τον βιολογικό καθαρισμό, την υδροδότηση, την καθαριότητα και την λειτουργία του υπάρχοντος ΧΥΤΑ, και το οδικό δίκτυο και τα οποία θα εξακολουθήσουν να παραμένουν άλυτα μιας και χάθηκαν όχι μόνο οι ευκαιρίες αλλά και οι πόροι.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται ότι “Ακούσαμε πολλά αυτές τις ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η Ζάκυνθος ήταν το μοναδικό νησί που δεν εκπροσωπήθηκε.
Ειλικρινά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για ποιο λόγο αποφάσισαν οι αιρετοί μας να μη παρευρεθούν. Είτε ίσως θεώρησαν αυτή την συνάντηση άνευ σημασίας, ενόψει και των επικείμενων αλλαγών που θα φέρει το πρόγραμμα «Καλλικράτης», είτε γιατί το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα στην Ζάκυνθο, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των υποδομών στο σύνολό τους.
Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτό το νησί. Η Ζάκυνθος υστερεί στον τομέα των μεγάλων έργων υποδομών με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται καθημερινά, σε σύγκριση με άλλες περιοχές και νησιά.
Έχουμε εκφράσει την δυσαρέσκειά μας, αλλά και την λύπη μας για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας πολλές φορές στο παρελθόν. Οι επιστολές μας αναρίθμητες, το ίδιο και οι συναντήσεις μας. Στο τέλος κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε και «γραφικοί». Τι να πρωτοαναφέρουμε; Το λιμάνι, την μαρίνα, την προβλήτα, τον βιολογικό καθαρισμό, την υδροδότηση, την καθαριότητα και την λειτουργία του υπάρχοντος ΧΥΤΑ, το οδικό δίκτυο; Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα.
Και εμείς θα είμαστε εδώ να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε, χωρίς να αλλάζει τίποτα.
Σε ένα μόνο πράγμα η Ζάκυνθος μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρος. Στο ότι έχει χάσει και εξακολουθεί να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, ώστε να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τους πόρους για τα αναγκαία έργα”.Τελευταία άρθρα