Λιγότερες ημέρες μένουν τα κότερα στο νησί

Δεν υπάρχει αύξηση στην έλευση τουριστικών σκαφών στο νησί μας φέτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα τα κότερα που έχουν καταφθάσει, δεν ξεπερνούν εκείνα που επισκέφθηκαν το νησί μας το 2009.
Οι επιχειρηματίες, κυρίως εκείνοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη, θεωρούσαν πως θα είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια χρήματα από τους τουρίστες που θα ερχόταν με τα κότερα.
Δυστυχώς, όμως, αυτοί μένουν λιγότερες ημέρες στη Ζάκυνθο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν βγαίνουν από τα σκάφη τους, κάτι που σημαίνει ότι τα έξοδά τους είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.
Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, επισημαίνουν ότι ακόμη και η κατανάλωση των καυσίμων είναι μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά, επομένως η Ζάκυνθος δέχεται ένα ακόμη πλήγμα εν μέσω κρίσης.
Τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και το Λιμενικό Ταμείο, έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε τα κότερα να έχουν τις παροχές που απαιτούνται. Εξάλλου, αν οι ταξιδιώτες φύγουν ικανοποιημένοι από το νησί, τότε αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση. Ωστόσο, φαίνεται πως ούτε αυτό είναι αρκετό.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ύδρευσης φρόντισε, σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο, για την 24ωρη υδροδότηση του μόλου του Αγίου Νικολάου, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην παραλιακή οδό. Επομένως, τα κότερα προμηθεύονται νερό, δίχως να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ στις ιδιωτικές υδροφόρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και πολλοί φοβούνται πως ούτε τους επόμενους μήνες θα αλλάξει κάτι, αφού η οικονομική κρίση αναγκάζει πολλούς Έλληνες να μην κάνουν διακοπές.Τελευταία άρθρα