Μία… ανάσα πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Κώστα Μακρή βρέθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο ελληνοαυστραλός μεγαλοεπιχειρηματίας που στο παρελθόν ήταν στο τιμόνι… της Παναχαϊκής, όλον αυτό τον καιρό συζητούσε με το Στέλιο Γούναρη για να μπει στην ομάδα δυναμικά και να πάρει την προεδρία. Αυτός ήταν και ο επενδυτής για τον οποίο σας γράφαμε όλο αυτό το διάστημα, περιμένοντας καλά νέα.
Τελικά η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε και χθες το μεσημεράκι οριστικά έκλεισε… το θέμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. Εδώ και κάμποσες εβδομάδες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του διευθύνοντος συμβούλου, Στέλιου Γούναρη, με τον Κώστα Μακρή ο οποίος ήταν στην Αυστραλία.
Ο κ. Γούναρης πρότεινε στον κ. Μακρή να μπει στην ομάδα ως επενδυτής κι αν θέλει να αναλάβει την προεδρία.
Ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας ζήτησε λίγο καιρό να το σκεφτεί και τόνισε πως βλέπει θετικά την πρόταση.
Χθες έγινε νέα τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών, που όμως έφερε και το «όχι» του κ. Μακρή.
Όπως έγινε γνωστό ο τέως πρόεδρος της Παναχαϊκής εξηγώντας τους λόγους που δε μπορεί να ασχοληθεί με την ομάδα της Ζακύνθου είπε στον κ. Γούναρη: «Κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ για τα όσα έχετε καταφέρει με μικρά ποσά και πολύ νοικοκύρεμα. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ στην Παναχαϊκή να το καταφέρω αυτό. Δυστυχώς όμως εκεί έχασα πολλά χρήματα.
Σας ευχαριστώ για την πρόταση. Είναι για μένα τιμή. Είστε ένα πολύ καλό σωματείο που διοικείται έξυπνα και ξέρει να αποφεύγει τα λάθη.
Δυστυχώς δε θέλω να ασχοληθώ άλλο με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Σκέφτηκα πολύ την πρότασή σας. Η Ελλάδα με πλήγωσε και με… πρόδωσε. Στην Πάτρα «μου φάγανε» 11 εκατομμύρια ευρώ.
Το πιθανότερο είναι να αναλάβω κάποια ομάδα στην Αυστραλία. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και να συνεχίσετε έτσι με τον ίδιο ζήλο και την ίδια έξυπνη διοίκηση. Θα έρθω στη Ζάκυνθο σύντομα με το σκάφος μου να τα πούμε κι από κοντά και να γνωρίσω τους ανθρώπους και τον τόπο».
Ελπίδες για άλλη… πόρτα
Στο μεταξύ, το «όχι» του κ. Μακρή στενοχώρησε αναμφισβήτητα το διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΠΣ, ο οποίος όμως δεν είχε εφησυχάσει στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση. Για την ακρίβεια εδώ και κάμποσες μέρες βρίσκεται σε επαφή με νέους υποψήφιους επενδυτές, στους οποίους έχει καταθέσει πρόταση για συνεργασία και μάλιστα πρόταση έγγραφη και με πλήρη στοιχεία.
Το αν υπάρξουν εξελίξεις (θετικές ή αρνητικές) από τους υποψήφιους επενδυτές πιθανόν να το γνωρίζουμε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Όπως κι αν έχει πάντως, η διοίκηση και ειδικά ο κ. Γούναρης, «ψάχνεται» πολύ στο συγκεκριμένο θέμα, βλέποντας πως μοναδική (χειροπιαστή) διέξοδος από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα είναι ένας επενδυτής που θα σταθεί «γενναία» στο πλευρό της ομάδας. Για θέσεις και αξιώματα η τωρινή διοίκηση (τουλάχιστον αυτοί που έχουν απομείνει) δε φαίνεται να ενδιαφέρεται. Απλά επιθυμία όλων είναι όποιος επενδυτής έρθει να προφυλάξει πρώτα την ομάδα και τα όσα έχει «χτίσει» και καταφέρει μέχρι τώρα.