Άξιος

Πολύ μεγάλη ήταν η χαρά και η ικανοποίηση που ένιωσε ο Μητροπολίτης μας με την εκλογή, του Ζακυνθινής από μητέρα καταγωγής, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Αρχιμανδρίτη, Διονύσιου Σιφναίου, σε Επίσκοπο Φωτικής.
Ο νέος Επίσκοπος είναι ιδιαίτερα αγαπητός ως κληρικός, οι πάντες, συγγενείς και κληρικοί, τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο πνευματικό, καλό και πράο, με διάθεση να προσφέρει και ιδιαίτερο σεβασμό στο Μητροπολίτη μας, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του.
Το γεγονός, πάντως, της εκλογής του στη θέση του Βοηθού Επίσκοπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ελπίζουμε να μην του στερεί τη δυνατότητα κατά περιόδους να βρίσκεται στο νησί μας, όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Βέβαια, του στέρησε τη δυνατότητα -και όχι ικανότητα- της αντικατάστασης του Δεσπότη μας, ο οποίος τον προόριζε για διάδοχό του και που τώρα πρέπει να αρχίσει το ψάξιμο για την ανεύρεση εκείνου του προσώπου που θα διαθέτει και το Ζακυνθινό στοιχείο!
Δύσκολη η αναζήτηση… και αυτό προφανώς θα είχε στο μυαλό του ο Αρχιεπίσκοπος που σίγουρα εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς ώστε ο κ. Χρυσόστομος να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του και συνεπώς ο μόνος τρόπος για να επιμηκύνει την παραμονή του στη Μητρόπολη του νησιού μας ήταν η εκλογή του κ. Διονυσίου σε Επίσκοπο Φωτικής!