Τα αποτελέσματα των οικονομικών μέτρων

Τελικά η εικαστική ανάπτυξη μιας περιοχής κρίνεται απο τις μικρολεπτομέρειες και τις απλές παρεμβάσεις των πολιτών που δίνουν και πολλαπλά μυνήματα. Για μια ακόμη φορά θα αναφερθούμε στην πολύπαθη Αλ. Ρώμα που απο “εθνική” οδός προσπάθησε να γίνει πεζόδρομος, ακολούθως ημι-πεζόδρομος και σήμερα εξακολουθεί να είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”!
Βέβαια, η εν λόγω οδός δεν προσφέρεται μόνο για να τσακίζουν οι πολίτες τα πόδια τους στα πλαγιαστά πεζοδρόμια, που κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να σχεδιάσουν, ούτε για τα… “καλλιτεχνικά” σχέδια που δημιούργησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ζακυνθίων τοποθετώντας τσιμέντο και πίσσα στα σημεία που είχαν αποκολληθεί οι πλάκες από… γρανίτη, ούτε για τη μουσική… χαλάρωση που προσφέρουν τα “αδέσποτα” και ταλαντευόμενα φρεάτια… ούτε για τα επίσης, δωρεάν ξεχαρβάλωμα κάθε είδους τροχοφόρου οχήματος.
Προσφέρεται, όμως, υπό μια άλλη οπτική, τόσο για την ανάπτυξη των οικολογικών ανησυχιών των κατοίκων της περιοχής, όσο και για τον περιορισμό των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού αφού σε τακτική βάση καλλιεργούνται εποχικά οπωρολαχανικά στις πέτρινες ζαρτινιέρες της πολύπαθης οδού!
Αυτό θα πει εφευρετικότητα!!! Όχι σαν τα εποχιακά φιόρα, που φύτευε, σε παλιές καλές(;) εποχές ο Δήμος Ζακυνθίων, και είχαμε σαν αποτέλεσμα αφενός την οικονομική του επιβάρυνση, και αφετέρου είτε τον… “πολύπλευρο” μαρασμό τους διότι κανείς δεν φρόντιζε να τα ποτίσει, την μεταφορά τους, εν μια νυκτί, στα μπαλκόνια των περιοίκων!!!