“Φλέγονται”… τα Ιόνια!!!

Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις σε Κεφαλλονιά και Κέρκυρα μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού για τον “Καλλικράτη”… Στη γείτονα μέχρι και τους δημάρχους πέταξαν έξω από τα γραφεία τους προκειμένου να κλείσουν και να αλυσοδέσουν τα κτίρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή της αρχής “νησί και δήμος”… έβαλαν πανό, πήραν τις ντουντούκες και ενημερώνουν τον κόσμο ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς “δεν θα περάσει”!!!
Δήμος Κεφαλλονιάς, λοιπόν, και ο “σκοτωμός” για το ποια θα είναι η έδρα… Αργοστόλι ή Ληξούρι; Πάντως, οι πολίτες αντιδρούν μόνο για το που θα είναι η έδρα διότι πιστεύουν ότι όσο πιο συγκεντρωμένη είναι η διοίκηση και η οικονομική διαχείριση τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα… ενώ οι αυτοδιοικητικοί για το πόσοι δήμοι θα δημιουργηθούν διότι όσο περισσότεροι τόσοι και οι αντίστοιχοι μισθοί…
“Το μόνο που σε ενδιαφέρει εσένα στην υπόθεση του “Καλλικράτη” είναι τι θ΄ απογίνει ο εαυτός σου”, έλεγε αυτοδιοικητικός σε συνάδελφό του, στον οποίο έχει το θάρρος να μιλάει ανοιχτά. Και να ‘ταν μόνο ένας που λειτουργεί έτσι. Άρχοντες που πολιτεύονται βλέποντας μακριά… Το συμφέρον τους… Συνεπώς… ο καθένας κρίνει τον “Καλλικράτη” ανάλογα με την καρέκλα που κάθεται!!!
Στην Κέρκυρα πυρ και μανία δεν πρόλαβε να ξημερώσει και αμέσως συγκάλεσαν έκτακτη σύνοδο της ΤΕΔΚ με αποτέλεσμα να τεθούν κάθετα ενάντια στον ένα και μοναδικό δήμο… Μάλιστα, έστειλα και τελεσίγραφο στους κυβερνητικούς βουλευτές και Υπουργούς τους να ισχύσει το “νησί και δήμος” να μην τολμήσουν να πάνε διακοπές στο νησί των Φαιάκων!
Στο νησί μας… ακόμη και για τον “Καλλικράτη” δεν είμαστε ικανοί να έχουμε μια άποψη και να διεκδικήσουμε όπως στα υπόλοιπα Ιόνια… Θυμίζουμε ότι αρχικά η ομάδα των πέντε είχε υπογράψει κοινό μνημόνιο για την ίδρυση τριών τουλάχιστον δήμων στο νησί μας… Διαφωνούσε ο Στέλιος, επειδή πίστευε ότι η σωτηρία μας απαιτεί ένα δήμο.
Από τους πέντε… ο Νιόνιος Ακτύπης συμφωνεί με τον ένα δήμο, με το αιτιολογικό ότι η Ζάκυνθος των 40.000 χιλιάδων κατοίκων θα έχει ένα δήμο όπως και το Περιστέρι με τους 200.000 κατοίκους.
Ο Αντώνης Αντίοχος όχι μόνο συμφωνεί με τον ένα δήμο αλλά δηλώνει πως θα τον διεκδικήσει κιόλας τον επόμενο Νοέμβριο διότι τα μηνύματα της κοινωνίας του λένε “Αντώνη προχώρα”!!!
Ο Κομιώτης διαφωνεί και δηλώνει ότι οι περιστάσεις απαιτούν τουλάχιστον τρεις δήμους, αφού ο πληθυσμός και οι ανάγκες μας αυξάνονται τη θερινή περίοδο… Συνεπώς υπάρχει και χώρος για αρκετούς… μνηστήρες!!!
Ο Θεοδόσης είναι λάβρος κατά του χωροταξικού σχεδίου… επιθυμεί τουλάχιστον δυο, αφού τα ορεινά είναι ξεχωριστό κομμάτι λόγω της ιδιαιτερότητάς τους!
Ο Αντώνης πιστεύει ότι πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε… όχι ΄πως ήξερες νύφη μου, αλλά ΄πως εύρηκες… είμαστε μπροστά σε ένα νέο, μοντέρνο και διαφορετικό μοντέλο διοίκησης… αλλά τα χαρτιά του δεν τα άνοιξε αν θα διεκδικήσει!!!
Ο Στέλιος, όλο χαρές και πανηγύρια -και δικαίως- μιας και ήταν ο μόνος που δήλωνε απο την αρχή ότι θα γίνει ένας δήμος… όπερ και εγένετο!!!