Μετ΄ εμποδίων έγινε η απομάκρυνση του πλοίου “ΦΩΣ”

Στις 4 χθες το απόγευμα έφυγε, τελικά, από τη Ζάκυνθο, το πλοίο “ΦΩΣ” (πρώην “Ούγκο Φώσκολος”), το οποίο βρισκόταν στο μόλο του Αγίου Νικολάου από τον Αύγουστο του 2004!
Μετά από έξι χρόνια, λοιπόν, το πλοίο αποτελεί παρελθόν για το νησί μας, γεγονός που είναι μια σημαντική επιτυχία για τα μέλη της τωρινής Λιμενικής Επιτροπής και ιδίως για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Διονύση Καρδιανό, ο οποίος δεν υποχώρησε απέναντι στις πιέσεις που του ασκήθηκαν και έτσι επί των ημερών του λύθηκε ένα πρόβλημα, το οποίο είχε καταντήσει “βραχνάς” για τη Ζάκυνθο.
Το βράδυ της Τρίτης, ήρθαν στη Ζάκυνθο δύο ρυμουλκά. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαδικασία της ρυμούλκησης του “ΦΩΣ”, θα ξεκινούσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα 05.30), ωστόσο ο καιρός δεν ήταν “σύμμαχος” των σχεδίων που είχαν κάνει οι αρμόδιοι φορείς, αφού έπνεαν 6 μποφόρ και έτσι δεν ήταν δυνατόν να φύγει το πλοίο από το μόλο του Αγίου Νικολάου (σε τέτοιες περιπτώσεις ο απόπλους επιτρέπεται μέχρι τα 5 μποφόρ).
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ώρα 13.15, τα δύο ρυμουλκά σκάφη πλησίασαν το “ΦΩΣ”, προκειμένου να ανεβάσει την άγκυρά του και να είναι έτοιμο προς απομάκρυνση.
Αυτό συνέβη το απόγευμα, με αρκετούς Ζακυνθινούς να έχουν κατακλύσει την γύρω περιοχή, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ρυμούλκηση του πλοίου σε άλλο λιμάνι (θα πάει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας).Τελευταία άρθρα