Στυγνή δολοφονία με θύμα 39χρονο στη Λιθακιά

Την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας ενός άνδρα, που βρέθηκε νεκρός πεσμένος στη μέση ενός παράδρομου, έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι σε περιοχή της Λιθακιάς, αναζητά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Αστυνομία. Το τραγικό συμβάν από τα έως και σήμερα γνωστά στοιχεία, φαίνεται ότι έλαβε χώρα τις νυχτερινές ώρες μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, ενώ η σορός του άτυχου άνδρα που βρισκόταν στη μέση του δρόμου του κοντά στο γυμνάσιο, εντοπίστηκε από γυναίκα κάτοικο της περιοχής.
Τα γεγονότα προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό στις διωκτικές Αρχές, καθώς μέχρι και χθες το απόγευμα, τα στοιχεία του άγνωστου νεκρού άνδρα παρέμεναν επισήμως άγνωστα, ενώ κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πολύ καλά μελετημένη δολοφονία, αφού στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε σχεδόν κανένα ίχνος και όποιος και αν ήταν ο δράστης, φαίνεται ότι γνώριζε το θύμα, στήνοντας του ενέδρα.

Το περιστατικό
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός περίπου στις 00:15 τις Τετάρτης. Εκείνη την ώρα από τον τσιμεντόδρομο, διερχόταν οδηγώντας το Ι.Χ. αυτοκίνητό της, κάτοικος της περιοχής που επέστρεφε στο σπίτι της.
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, που κατέφθασε στο σημείο, αρχίζοντας τις έρευνες. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν πεσμένος σχεδόν στη μέση του δρόμου, που δεν διαθέτει φωτισμό, μέσα σε λουτρό αίματος.
Δεν ήταν μεγάλη η απόσταση που χώριζε σορό του άτυχου άνδρα με παρακείμενη οικία. Αν και από τα πρώτα στοιχεία έγινε γνωστό, ότι το θύμα έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι (μάλλον από τη δεξιά μεριά του κεφαλιού με έξοδο του βλήματος από το ένα μάτι), σύμφωνα με μαρτυρίες ορισμένων γειτόνων, αναφορά έγινε για δύο πυροβολισμούς που ακούστηκαν περίπου στις 11 το βράδυ.
Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός και πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να δει κάτι. Επίσης, από το πλησιέστερο σπίτι δεν υπήρξαν μαρτυρίες για κάτι ύποπτο, ούτε για πυροβολισμό, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι γάβγιζαν κάποια στιγμή αργά το βράδυ, τα δύο σκυλιά που βρίσκονταν δεμένα στον εξωτερικό περίβολο.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις το θύμα δεν αποκλείεται να περπατούσε προς άγνωστη κατεύθυνση κοντά στην περιοχή, πριν δεχθεί τη σφαίρα ή το βλήμα στο κεφάλι. Εκτιμάται επίσης, ότι ο πυροβολισμός έγινε από κοντινή απόσταση, στο ίδιο σημείο που βρέθηκε το πτώμα και δεν αποκλείεται, να δόθηκε και χαριστική βολή.
Λόγω και του σημείου, ερευνάται επίσης αν ο δράστης ήταν κρυμμένος πίσω από κάποιο ελαιόδεντρο ή από τον μαντρότοιχο του γειτονικού σπιτιού. Επίσης, έρευνες γίνονται και για την “ταυτότητα” του όπλου. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πλαστική τάπα από φυσίγγιο και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε καραμπίνα με μονόβολο.
Πολλά περισσότερα στοιχεία πάντως, ακόμη και για τον τύπο του όπλου και του βλήματος ή φυσιγγιού, αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, που διέταξε η Αστυνομία. Δεν αποκλείεται δε, η σορός να έχει σταλεί ήδη στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή.

Έρευνες για την ταυτότητα του θύματος
Από την πρώτη στιγμή οι διωκτικές Αρχές αναζήτησαν την ταυτότητα του θύματος, που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμενε άγνωστη. Ωστόσο, εικάζεται ότι πρόκειται για αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας C.J. 39 ετών, που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Τα στοιχεία του θύματος αναμένεται να γίνουν με ακρίβεια γνωστά , μετά τις απαντήσεις από τα δακτυλικά αποτυπώματα που πάρθηκαν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ίδιο άτομο είχε βρεθεί ξανά στο νησί πριν τέσσερα χρόνια, όταν συνελήφθη για κλοπή και έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων. Τότε, αν ισχύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, αφού καταδικάστηκε σε ορισμένους μήνες φυλάκισης είχε απελαθεί και συνελήφθη ξανά στη Ζάκυνθο το 2007 όπου και απελάθηκε, λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων.
Τα παραπάνω δεν μπορούν εύκολα να “δικαιολογήσουν” το στυγερό έγκλημα, αν και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο 39χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές άλλων περιοχών της χώρας για κλοπές και εμπορεία ναρκωτικών. Δεν αποκλείεται με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αν και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται (έγκλημα τιμής κ.α.), μετά και την πρώτη εκτίμηση για τον τύπο του όπλου.
Πάνω στον 39χρονο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα από τα οποία οι Αρχές προσπαθούν να βρουν την… άκρη του νήματος. Φαίνεται πως και πριν την εκτιμώμενη ώρα του φονικού υπήρχαν κλήσεις αν και η μία συσκευή βρέθηκε κλειστή. Με βάση τα παραπάνω, εξετάζεται το ενδεχόμενο το θύμα να είχε κάποιο προγραμματισμένο “ραντεβού”.

Δεν αναζητήθηκε από κανέναν
“Διαπιστώσαμε ότι πρόκειται περί εγκλήματος. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι έχει βληθεί στο κεφάλι (σ.σ. το θύμα), φαίνεται τουλάχιστον μία φορά, με όπλο που δεν το έχουμε προσδιορίσει ακόμα.
Φαίνεται ότι ο πυροβολισμός που δέχθηκε ήταν από κοντινή απόσταση. Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας. Ερευνάται αν όντως ισχύουν αυτά και όλα τα ενδεχόμενα για τους δράστες” σημείωσε σε σχέση με το συμβάν ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος, Βασίλης Καραγιάννης, που με δηλώσεις του επεσήμανε πως δεν φαίνεται το θύμα να είχε εμπλακεί σε κάποιο επεισόδιο πριν το συμβάν.
“Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες), από κάτοικο της περιοχής, μας αναφέρθηκε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς περίπου στις 11 το βράδυ της προηγούμενης”, τόνισε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας πως από το δίπλα σπίτι δεν υπήρξε κάποια μαρτυρία. Επίσης, ανέφερε ότι στο θύμα βρέθηκαν τα δύο κινητά, όπως και δύο τηλεκάρτες.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες το απόγευμα, δεν είχε βρεθεί το σπίτι του θύματος, το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή και ο οποίος δεν είχε αναζητηθεί από κανέναν. Με βάση ορισμένες μαρτυρίες, ο 39χρονος που ήταν ψηλός και εύσωμος, είχε εμφανιστεί στη Λιθακιά τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν έμενε σε κάποιο συγκεκριμένο σπίτι, αλλά συνήθιζε να περιπλανιέται σε διάφορα σημεία και παλαιότερα να διαμένει σε καλαμιώνα κοντά στο σημείο που βρέθηκε νεκρός. Φέρεται να ήταν άνθρωπος απελπισμένος, χωρίς πολλές κοινωνικές επαφές και χωρίς καν σταθερή κατοικία.
Οι έρευνες της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και χθες το απόγευμα η Υπηρεσία γνώριζε που είχε κινηθεί στη γύρω περιοχή το θύμα, πριν δολοφονηθεί. Πραγματοποιήθηκαν μάλιστα αρκετές προσαγωγές, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες του στυγερού φονικού.Τελευταία άρθρα