Π. Στραβοπόδης: “Γενναία πράξη η παραίτηση Σπίνου από το νοσοκομείο”

Γενναία πράξη που δείχνει και συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείου του νησιού, χαρακτήρισε ο καρδιολόγος και επικεφαλής της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Πέτρος Στραβοπόδης, την παραίτηση -πριν καν πάρει τη θέση- του υπό διορισμού προέδρου, Νίκου Σπίνου, από τη διοίκηση του ιδρύματος.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την ύπαρξη ενός και μόνο καρδιολόγου (σ.σ. ο κ. Στραβοπόδης), στη νευραλγική για τη λειτουργία του ιδρύματος κλινική, παραμένει αδιέξοδη, όσο δεν βρίσκεται γιατροί για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων. Παράλληλα, μέχρι στιγμής το Υπουργείο εμφανίζεται “απρόθυμο” να καλύψει τα κενά, ενώ οι προσπάθειες της ΔΥΠΕ για κάλυψη “εκ των έσω”, με μετατάξεις γιατρών από τα περιφερειακά με το νησί μας νοσοκομεία, “έπεσαν στο κενό”.
Παρά και τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από αρκετούς φορείς της Ζακύνθου αλλά και τις αποφάσεις που έλαβε το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση πριν το Πάσχα, μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτα, με τον κ. Στραβοπόδη να σημειώνει ταυτόχρονα πως δεν έχει παραιτηθεί, παρά τα όσα ακούγονται, παραμένοντας στη θέση του για όσο αντέξει, όπως και ο ίδιος επισημαίνει.
Με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο μοναδικός γιατρός της καρδιολογικής, ανακοίνωσε πως από ενέργειές του, βρέθηκε καρδιολόγος στο Αγρίνιο (κ. Σκοτινιώτης), που “συνδέεται” με τη Ζάκυνθο και δέχεται να εργαστεί στο νησί, ωστόσο, παρά το γεγονός κατάθεσης των απαραίτητων εγγράφων του στο Υπουργείο πριν το Πάσχα, μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί η μετακίνησή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος.
“Από τον Μάρτιο που η ΔΥΠΕ ανέλαβε να προχωρήσει σε μετατάξεις γιατρών, κάτι που θα αποτελούσε και την πιο άμεση λύση, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Παράλληλα, δεν προχώρησε καμία προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων και δεν έχουν κατατεθεί νέες από τον Σεπτέμβριο που η διοίκηση είχε προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια”, επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον κ. Στραβοπόδη, η περίπτωση του κ. Σκοτινιώτη είναι η επικρατέστερη για να βρεθεί ορισμένη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή, αρκεί, όπως είπε ο ίδιος, να είναι άμεσες οι ενέργειες του Υπουργείου.
“Παρά τα όσα ακούγονται δεν επέβαλα ποτέ παραίτηση από τη θέση μου. Μπορεί να με οδηγούν εκεί, αλλά κάνω υπομονή μήπως συναισθανθούν την κατάσταση οι αρμόδιοι φορείς” είπε.Τελευταία άρθρα