Ανάβει “φωτιές”…

Φωτιές” ανάβει μονίμως η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΖ “ΔίΧωΣ ΆλΛοΘι” και όχι μόνο δεν υπάρχουν “πυροσβέστες” για να τις σβήσουν, αλλά οι συντελεστές της ρίχνουν και λάδι, έτσι για να… κορώσουν τα πράγματα.
Βλέπετε οι ερωτήσεις, προς τους προσκεκλημένους της, προκαλούν γενικότερη πολιτική “αναστάτωση” και το ενδιαφέρον διογκώνεται. Και ναι μεν, μέχρι τώρα, τα πράγματα, ας πούμε, ήταν υπό κάποιο έλεγχο όμως, πολύ φοβόμαστε, από τώρα και στο εξής θα αρχίσουν να γίνονται ανεξέλεγκτα.
Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο και προβλέψιμο. Άλλωστε το είχαμε σημειώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι το ζακυνθινό πολιτικό θερμόμετρο θα χτυπούσε κάποια στιγμή κόκκινο. Και, βέβαια, ένα ερώτημα είναι αν τελικά θα… σπάσει, γιατί κάτι τέτοιο περιμένουμε. Πρόβλεψη κάνουμε και να δείτε που θα δικαιωθούμε και πάλι…
Πάντως, προς το παρόν, το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο του δημάρχου Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, και τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη που παραχώρησε με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την πολιτική.
Μίλησε ξεκάθαρα και κράτησε αποστάσεις από όλους και από όλα επισημαίνοντας ότι στην πολιτική τις ευθύνες των χειρισμών και της διοίκησης τις αναλαμβάνει με παρρησία ο ηγέτης και δεν τις φορτώνει στους συνεργάτες του διότι τότε είναι “πολιτικός νάνος και λίγος”… και με αυτό τον τρόπο έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες κόβοντας το νήμα των συσχετισμών και των εξαρτήσεων του παρελθόντος.
Και η αλήθεια είναι ότι πάντα έχουμε έντονο ενδιαφέρον, ως προς αυτά τα τεκταινόμενα, με τέτοιου είδους δηλώσεις, επειδή οι επίδοξοι μνηστήρες πιστεύουν ότι έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, όταν αποχωρούν από την πολιτική εν ενεργεία αιρετοί. Όσο να ‘ναι όλα είναι πιο εύκολα, έτσι δεν είναι;Τελευταία άρθρα