Πίεση στα Ζακυνθινά μέλη του Θαλασσίου Πάρκου

Στις 19 ή στις 21 Απριλίου θα γίνει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάρκου, σύμφωνα με τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Βασιλικού και του Καλαμακίου, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης των παραλιών ωοτοκίας, Δρόσος Κουτσούμπας.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τα διαχειριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν φέτος στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, ενώ θα συζητηθούν και οι δημοπρασίες που πρόκειται να γίνουν για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες.
Βλέποντας τον χρόνο να περνά πολύ γρήγορα, οι εκπρόσωποι των δύο παραπάνω περιοχών σκέφτονται να συναντηθούν με τα Ζακυνθινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάρκου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν, για μια ακόμη φορά, τις θέσεις τους και να ζητήσουν και τη δική τους συνδρομή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Όσοι συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του Βασιλικού και του Καλαμακίου, όμως δεσμεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα και έτσι δεν έχουν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αλλάξουν ούτε και φέτος τα διαχειριστικά μέτρα, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα δυσαρεστήσει τους κατοίκους.Τελευταία άρθρα