Παραίτηση έκπληξη του Ν. Σπίνου από το Νοσοκομείο

Την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, υπέβαλλε χθες στην υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο δικηγόρος, Νίκος Σπίνος, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την αφόρητη πίεση που δέχεται από τον κόσμο για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της Υγείας.
Ο διορισμός του κ. Σπίνου στη θέση του Διοικητή, είχε ανακοινωθεί πριν από 20 ημέρες περίπου. Ο ίδιος είχε αποδεχτεί, αρχικά, τον διορισμό του, όμως όσο περνούσαν οι ημέρες διαπίστωνε ότι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας είναι τόσα πολλά, που δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη.
Η παραίτησή του, πάντως, προκάλεσε έκπληξη σε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν περίμεναν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο κ. Σπίνος δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα για να αλλάξει γνώμη, όμως δεν υποχώρησε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού και την υπουργό Υγείας, η οποία τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και όλους εκείνους που είχαν εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο για την επιλογή του.
Ουσιαστικά, ο κ. Σπίνος με την κίνησή του στέλνει και ένα “μήνυμα” προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο αν και γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, εντούτοις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αντιμετώπισή τους.
Μιλώντας στην “Ημέρα», ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των προβλημάτων της Καρδιολογικής Κλινικής, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο φορτίο.
“Ενημέρωσα την κ. Υπουργό ότι δεν θα αποδεχτώ τον διορισμό μου ως διοικητής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, επειδή τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν έντονες και δικαιολογημένες πιέσεις από τον κόσμο, ο οποίος με θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνει καθημερινά στο Νοσοκομείο. Θέλω να είμαι εντάξει με την κοινωνία και τη συνείδησή μου. Γι΄ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, αποφάσισα να παραιτηθώ, μιας και γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα με βοηθούσαν να ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο μου. Επαναλαμβάνω ότι οι απαιτήσεις των πολιτών είναι λογικές και δίκαιες. Η ζωή του ανθρώπου κρίνεται κάθε στιγμή. Εγώ, δεν μπορώ να εγγυηθώ κάποια πράγματα, τα οποία θα διασφάλιζαν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει κλονιστεί ακόμη και η υγεία μου, εξαιτίας των πιέσεων και των προβλημάτων. Επί 24ωρου βάσεως μού τηλεφωνούν και ζητούν λύσεις, παρά το γεγονός ότι δεν έχω αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά μου. Διαπίστωσα πως παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για κάλυψη των κενών θέσεων στην Καρδιολογική Κλινική, το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει κάποιος άρρωστος και δεν θέλω να χρεωθώ μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και η νέα καλοκαιρινή περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος θα πολλαπλασιαστεί. Το γεγονός αυτό θα έχει, ως αποτέλεσμα, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα. Δεν έχω τις δυνάμεις να σηκώσω ένα τόσο μεγάλο φορτίο και γι΄ αυτόν τον λόγο παραιτούμαι τώρα, ούτως ώστε το Υπουργείο Υγείας να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποιον άλλο για τη συγκεκριμένη θέση” υπογράμμισε ο κ. Σπίνος.
Μπορεί η απόφαση του κ. Σπίνου να μην ικανοποιεί το κεντρικό και τοπικό ΠΑΣΟΚ, ωστόσο με την κίνησή του αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και ότι πάνω από όλα βάζει την υγεία των συνανθρώπων του, και όχι τις καρέκλες.
Εξάλλου, τα ζητήματα της Υγείας δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικής. Όλα δείχνουν πως ούτε και με το ΠΑΣΟΚ θα βελτιωθεί η κατάσταση, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες.Τελευταία άρθρα