Αποκαλυπτήρια για τις ανενεργές αλυκές από τον Δήμο Αλυκών

Τα σχέδιά του για την αξιοποίηση της έκτασης των ανενεργών αλυκών αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος της περιοχής, προκειμένου το αίτημά του να κατατεθεί στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, ώστε να εξασφαλίσει σε βάθος χρόνου και τη διαχείριση των συγκεκριμένων εκτάσεων.
Πρόκειται για εργασία που έχει ανατεθεί από τη Δημοτική Αρχή Αλυκών στη “Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου” (ΣΑΖ Α.Ε.) και που σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Αντώνη Γκούσκο, έχει πλέον ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Υπηρεσιών. “Είμαστε έτοιμοι και δεν αποκλείεται η παρουσίαση να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η πρότασή μας, κινείται με βάση το νόμο 3316, στον οποίο αναφέρεται ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση ή έργο, χρειάζεται αιτιολογημένη αναφορά για την εκτέλεσή του. Ο νόμος, προβλέπει επίσης, τη σύσταση φακέλου και ουσιαστικά εμείς θα προχωρήσουμε στο “άνοιγμά” του, στον οποίο αναφέρονται τα σχέδιά μας, έτσι όπως ζητήσαμε από τη ΣΑΖ”, σημείωσε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο κ. Γκούσκος.
Χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες, υπογράμμισε πως στους σχεδιασμούς του Δήμου περιλαμβάνονται αθλητικοί χώροι, τμήμα για πολιτιστικές δραστηριότητες, μέρος που θα αναφέρεται στην ιστορία των ανενεργών τηγανιών και τη λειτουργία τους και αρκετό πράσινο, επισημαίνοντας πως όλος ο χώρος θα είναι ελεύθερος.
“Προτείνουμε προσεγγίσεις με ευαισθησία στο περιβάλλον”, είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως όποιες εποφθαλμιά την περιοχή, πρέπει να λαμβάνει υπόψη του την ύπαρξη του Δήμου και των σχεδίων που αυτός καταθέτει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια σχέδια μπορεί να έχουν από ιδιώτες, μέχρι Μη Κυβερνητικές και Οικολογικές Οργανώσεις.
“Εμείς στηριζόμαστε στους κατοίκους της περιοχής. Να πάψουν να ονειρεύονται κάποιοι ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την έκταση, να δηλώσουν την παρουσία τους”, καυτηρίασε και μεταξύ άλλων τόνισε: “Δεν μας ενοχλεί να δραστηριοποιηθεί κάποιος ιδιώτης για την υλοποίηση του έργου, αρκεί οι προτάσεις του να συμβαδίζουν με τις δικές μας”.
Σχετικά με τις προτάσεις προς την ΚΕΔ, υποστήριξε ότι η τελευταία δεν πρόκειται να υιοθετήσει καμία θέση αν δεν κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος από την πλευρά του Δήμου.
Στα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, είναι και οι προτάσεις για το πρόγραμμα “Θησέας”, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων το “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του ρέματος “Τσιρογιάννη”. Ο κ. Γκούσκος έκανε λόγο για γενικότερο πρόβλημα που αφορά που αφορά την Πολιτεία, σημειώνοντας πως πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις για να προχωρήσουν και τα ζωτικής σημασίας έργα της περιοχής.Τελευταία άρθρα