Εξοργισμένη η ΟΕΒΕ με τα φορολογικά μέτρα

Κλίμα ανασφάλειας και εκνευρισμού έχει δημιουργηθεί στην αγορά, με τους παραγωγικούς κλάδους να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για τους φορολογικούς “πειραματισμούς” της Κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν σαν αποτέλεσμα να οδηγούνται στο λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις, μιας και ο τζίρος των τελευταίων μηνών είναι ανύπαρκτος.
Όλοι οι παραγωγικοί φορείς έχουν εξοργιστεί με την αφαίμαξη του εισοδήματός τους και ήδη ζητούν από τις Ομοσπονδίες τους να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΟΕΒΕ, με τον πρόεδρο, Γιώργο Στασινόπουλο, ν΄ αναφέρει ότι η αγορά καταστρέφεται από τον πολιτικό ερασιτεχνισμό. “Πριν λίγες ημέρες, εορτάσαμε την Ανάσταση του Κυρίου. Ελπίζαμε ότι μαζί Του, θα αναστηθεί και η αγορά, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τα νέα φορολογικά μέτρα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Το μόνο που ενδιαφέρει το κράτος είναι να αυξήσει τα έσοδά του, εις βάρος των επιχειρηματιών και των εργαζομένων. Δεν τους νοιάζει για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και για τους χιλιάδες ανέργους. Καθημερινά, ακούμε μία λέξη: Μέτρα… μέτρα… μέτρα. Η σημερινή πολιτική που εφαρμόζεται, είναι τελείως αρνητική και δε συνάδει με τη λογική της αγοράς. Οι κινήσεις της Κυβέρνησης μάς βρίσκουν αντίθετους. Αποστείλαμε έγγραφο στο πανελλήνιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΓΣΕΒΕΕ), από το οποίο ζητούμε να προγραμματίσει κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, διότι τότε δεν πρόκειται να σώσουμε ούτε τις επιχειρήσεις μας, ούτε και τις οικογένειές μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τον πολιτικό ερασιτεχνισμό” υπογράμμισε ο κ. Στασινόπουλος.
Ερωτηθείς για το αν έχουν κλείσει επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα.
“Στην ΟΕΒΕ ανήκουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι υδραυλικοί, οι ταξιτζήδες, οι φανοποιοί και πολλοί ακόμη κλάδοι, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει αρκετές επιχειρήσεις. Έχουμε προτείνει αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο. Αναφέρω, για παράδειγμα, ότι ένας πατέρας δεν μπορεί πλέον να μεταβιβάσει την επιχείρηση στο παιδί του, διότι θα κληθεί να πληρώσει υπέρογκο φόρο. Μέχρι χθες, έλεγαν ότι θα έβαζαν φόρο 8% στα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ. Απέσυραν αυτή τη ρύθμιση, γιατί υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, πρόγραμμα και πλάνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τα “παιχνίδια” τους. Αν κάποιοι έφαγαν χρήματα στο παρελθόν από το ελληνικό κράτος, δεν φταίνε οι οικογενειάρχες και οι επιχειρηματίες να πληρώσουν τα σπασμένα. Ας ψάξει η Κυβέρνηση να βρει από αλλού τους “χαμένους” πόρους. Ας αναζητήσει όλους εκείνους, που τα προηγούμενα χρόνια κατείχαν επιτελικές θέσεις στις Κυβερνήσεις και προέβησαν σε κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση. Εμείς, προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Κανείς, λοιπόν, δεν έχει το δικαίωμα να μάς ζητά μόνο φόρους” τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ.Τελευταία άρθρα