Κατανυκτική είσοδος στη Μεγάλη Εβδομάδα


Η Μεγάλη Εβδομάδα και οι κατανυκτικές μέρες του Πάσχα είναι μπροστά μας κι ο αέρας μυρίζει άνοιξη. Το Πάσχα έρχεται κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, με τις ίδιες περίπου συνήθειες και τις ίδιες προετοιμασίες. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν σε κάθε γωνιά και εμείς γιορτάζουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζωής.
Το νησί μας προσφέρεται για ιδιαίτερα όμορφες και κατανυκτικές εκδηλώσεις, όπως η συναυλία που διοργανώθηκε, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μόλου, και η οποία ταξίδεψε το κοινό της στο ιδιαίτερο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.
Το τελικό αποτέλεσμα αποζημίωσε, όσους την παρακολούθησαν, αφού αποτέλεσε μια διαφορετική διοργάνωση, μια πραγματική προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τα ακούσματα της λειτουργικής εκκλησιαστικής παράδοσης που πλαισίωσαν σπουδαία κατανυκτικά θρησκευτικά έργα μεγάλων κλασικών δημιουργών όπως ο Bach και ο Sibelious που με μοναδικό τρόπο απέδωσαν η Ελισάβετ Μαντοπούλου στο πιάνο και ο Άρης Τσακάλης στο βιολοντσέλο.