Στην αναμονή οι φορείς για τη νέα προβλήτα

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα προβλήτα κρουαζιεροπλοίων, που οι έμποροι επιθυμούν να δημιουργηθεί στο μόλο του Αγίου Νικολάου.
Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις και επαφές, ενώ τόσο το Νομαρχιακό, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακυνθίων, έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις για την αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου. Ανάλογη απόφαση έχει λάβει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε δώσει τις αποφάσεις αυτές στον Βουλευτή Ζακύνθου, Δημήτρη Βαρβαρίγο, ο οποίος ανέλαβε να κλείσει ραντεβού με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμη και όπως είναι φυσικό υπάρχει ανησυχία στους κόλπους των εμπόρων, αλλά και στους φορείς που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, μιας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατασκευή νέας προβλήτας είναι ένα πανζακυνθιακό αίτημα, και όχι απαίτηση ενός μόνο επιχειρηματικού κλάδου.
Υπενθυμίζουμε ότι στη Ζάκυνθο είχε έρθει και ο λιμενολόγος, κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο έργο θα κοστίσει από 3 έως 10 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, πρότεινε να γίνει μια μελέτη, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως είναι το ΕΣΠΑ.
Βεβαίως, το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, επομένως είναι από δύσκολο έως απίθανο να συμμετάσχει οικονομικά σε αυτό το έργο. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να γίνει η συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό, ούτως ώστε να δοθεί μια αρνητική η θετική απάντηση, προκειμένου να γνωρίζουν και οι φορείς τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν από ΄δω και πέρα.
Επισημαίνουμε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να δώσει μεγάλη οικονομική ώθηση σε έναν τόπο. Η Ζάκυνθος, όμως, διαθέτει μια προβλήτα, στην οποία δεν μπορούν να δέσουν τα κρουαζιερόπλοια και έτσι το νησί μας έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, σε σχέση με τους γειτονικούς Νομούς, όπως είναι η Κεφαλλονιά.