Βίλες και πεντάστερα ξενοδοχεία ψάχνουν οι Ρώσοι

Σημαντικά οικονομικά οφέλη φαίνεται ότι μπορεί να διεκδικήσει από την αγορά της Ρωσίας η Ζάκυνθος, αφού κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης στη Μόσχα, οι τουρίστες επέδειξαν ενδιαφέρον για τη Ζάκυνθο και μάλιστα αναζητούσαν πληροφορίες για βίλες και πεντάστερα ξενοδοχεία, κάτι που σημαίνει ότι δαπανούν αρκετά χρήματα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Όσοι συμμετείχαν στην έκθεση ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει άνοδο για το νησί μας, ενώ φέτος θα γίνονται τρεις πτήσεις προς τη Ζάκυνθο (οι δύο από την Αγία Πετρούπολη και η τρίτη από τη Μόσχα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, κάθε χρόνο κάνουν διακοπές 10.000.000 Ρώσοι. Από αυτούς οι 300.000 έρχονται στην Ελλάδα. Η Κρήτη παίρνει το 35%, η Ρόδος το 20%, η Χαλκιδική το 20%, η Αθήνα το 5%, ενώ τα Ιόνια Νησιά το 15% περίπου. Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες και οι Ρώσοι είναι ομόθρησκοι λαοί, ενώ υπάρχουν και πολλά κοινά στοιχεία σε ό,τι αφορά την κουλτούρα και τον πολιτισμό.
Από ΄κει και πέρα, η Υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, εγκαινίασε το Ελληνικό περίπτερο και ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους τουρίστες για την ταλαιπωρία που βίωναν μέχρι τώρα με τις βίζες, και υποσχέθηκε ότι από ΄δω και στο εξής η έκδοση της βίζας θα γίνεται μέσα σε 48 ώρες.
Την έκθεση επισκέφθηκε για λίγες ώρες και ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε κι΄ αυτός στο θέμα της βίζας και τόνισε την αναγκαιότητα της κατάργησής της, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη έλευση τουριστών από τη Ρωσία.
Εφόσον διευθετηθεί το θέμα της βίζας, τότε οι παραπάνω αριθμοί είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν κι΄ άλλο. Να προστεθεί ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται και για οικονομικές επενδύσεις στα νησιά μας, σε επίπεδο κατασκευής πολυτελών κατοικιών.
Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων είχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα με αναγνωρίσιμους προορισμούς την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Λευκάδα και το Μεγανήσι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, Παναγιώτης Σκληρός, ο οποίος εκπροσωπούσε και την Περιφέρεια, επέδωσε, μέσω της Πρεσβείας μας, προσκλήσεις σε δημοσιογράφους, προκειμένου να επισκεφθούν τα Ιόνια Νησιά και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους.
Στην τουριστική έκθεση της Μόσχας υπήρχαν και αρκετοί Ζακυνθινοί, όπως οι κ.κ. Μ. Μπολίδης, Διονύσης Ραλλάτος, Τάσος Μποτώνης, Α. Μυλωνάς, Παναγιώτης Μαμφρέδας και Π. Δραγώνας.