Μουσικοί ήχοι “πλημμύρισαν” το Ειδικό Σχολείο

Το Ειδικό Σχολείο επισκέφθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου, οι οποίοι με επικεφαλής τον καθηγητή τους, Νίκο Γράμψα, υλοποίησαν πρόγραμμα, στα πλαίσια των special olympics.
Οι μαθητές του Μουσικού τραγούδησαν στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, γεγονός που χαροποίησε τους παρευρισκόμενους.
Η Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου, Μιμίκα Σταμίρη, τόνισε πως τέτοιες δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά, ενώ ευχαρίστησε την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Μαρία Ρουκανά, καθώς και τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, Παναγιώτη Κλάδη.
Η κ. Ρουκανά σημείωσε πως “το σχετικό πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια των special olympics, που αφορούν αγώνες αθλητών με διανοητική αναπηρία. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Τραγουδώντας και χορεύοντας με τη μουσική”. Ευχαριστώ τον κ. Γράμψα, που υλοποίησε το πρόγραμμά μου”.
Ο κ. Κλάδης ανέφερε ότι η μουσικοθεραπεία βοηθάει το έργο που γίνεται στο Ειδικό Σχολείο, ενώ πρόσθεσε πως θα ήθελε να υπήρχε μόνιμος μουσικός στο σχολείο, ούτως ώστε να μπορεί, μέσω της μουσικής, να μιλάει στις ψυχές των παιδιών.
Τέλος, ο κ. Γράμψας υποστήριξε ότι ο ρόλος της μουσικής παιδείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
“Η μουσική εκπαίδευση μπορεί να αναπληρώσει μαθησιακά κενά, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν άλλα μαθήματα. Δημιουργούνται αντιλήψεις και συναισθήματα, στοιχεία που λείπουν από τη σημερινή κοινωνία. Ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών είναι καταπιεσμένος και εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτό το δεδομένο” υπογράμμισε ο κ. Γράμψας.