Πρόστιμο 293 ευρώ για όσους δεν πήραν πινακίδες τιμών

Μέχρι τις 31 Μαίου θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τις πινακίδες τιμών για τα καταλύματά τους οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “Ημέρα” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Κοτσώνης.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι συνάδελφοί του θα μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο της Ομοσπονδίας από τις 8.30 έως τις 14.00, ενώ πρόσθεσε πως για πρώτη φορά φέτος οι πινακίδες τιμών θα δίνονται την ίδια ημέρα, και όχι με σειρά προτεραιότητας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι όσοι δεν πήραν πινακίδες τιμών το 2009, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 293 ευρώ (η πληρωμή θα γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος).
Από ΄κει και πέρα, όσοι πάνε μέχρι το τέλος Μαίου στην Ομοσπονδία, θα μπορούν να επιλέξουν όποια τιμή θέλουν για τα δωμάτιά τους. Εκείνοι, όμως, που θα πάνε από τον Ιούνιο και ύστερα, θα αναγκαστούν να δουλέψουν με τις περσινές τιμές.

Παράπονα για αναληθή στοιχεία στο διαδίκτυο
Εν τω μεταξύ, ο κ. Κοτσώνης κάλεσε τους συναδέλφους του να παρουσιάζουν πραγματικά στοιχεία στο διαδίκτυο, σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα καταλύματά τους, διότι πέρυσι υπήρχαν ορισμένα παράπονα, αφού ορισμένοι ιδιοκτήτες ισχυριζόταν ότι τα δωμάτιά τους απέχουν 5 μόλις μέτρα από τη θάλασσα, όμως η πραγματική απόσταση ήταν 5 χιλιόμετρα!

Ενημερωτικό περίπτερο σε λιμάνι και αεροδρόμιο
Ο κ. Κοτσώνης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Ιουνίου θα λειτουργήσει ξανά το ενημερωτικό περίπτερο της Ομοσπονδίας στο λιμάνι, ενώ σε συνεργασία με τους ξενοδόχους, φέτος θα υπάρχει αντίστοιχο περίπτερο και στο Αεροδρόμιο, ούτως ώστε να δίνονται πληροφορίες στους επισκέπτες που θα έρχονται με τις πτήσεις της “Easy Jet”, τα δρομολόγια της οποίας θα ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαίου.

Καμία συνεργασία με τον ΕΟΤ Πατρών
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε τα παράπονα των συναδέλφων του για τον ΕΟΤ Πατρών, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν στείλει τους φακέλους για τη λειτουργική τακτοποίηση των καταλυμάτων τους, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τον ΕΟΤ Πατρών!

Προβληματισμός για τα φορολογικά μέτρα
Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων είναι δυσαρεστημένοι και από τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, με τον κ. Κοτσώνη να σημειώνει ότι το κράτος καταστρέφει τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, που είναι ο τουρισμός.
Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθούν χρήματα στους πολίτες, ούτως ώστε να ανακάμψει η αγορά.

Εκλογές στην Συνομοσπονδία
Σε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει στις 18 Απριλίου η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων.
Υποψήφιοι από τη Ζάκυνθο θα είναι οι κ.κ. Τσιώλης και Σιδηροκαστρίτης. Στο νέο 15μελες, θα εκλεγεί ένας από τους δύο ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων.

“Ανεβαίνει” η Σερβία, “κατεβαίνει” η Αγγλία
Σε ό,τι αφορά τα “μηνύματα” από τις αγορές του εξωτερικού, ο κ. Κοτσώνης τόνισε ότι έχει “παγώσει” η Βρετανική αγορά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ πρόσθεσε πως χώρες, όπως είναι η Τουρκία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος, βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των τουριστών. Τα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι ο τουρισμός εκεί θα αυξηθεί από 30% έως και 40%!
Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η Ζάκυνθος θα δεχθεί φέτος πολλούς Σέρβους επισκέπτες, ενώ άσκησε κριτική στην Πολιτεία, επειδή “έκοψε” 250.000 κουπόνια κοινωνικού τουρισμού!