Κατά 1.600 ευρώ μειώνεται το ετήσιο εισόδημα των δασκάλων

Σε απεργία προχώρησαν, την Παρασκευή, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του νησιού μας, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αλέξανδρος Βαλλής, υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί χάνουν 1.600 ευρώ τον χρόνο!
“Υπάρχει μια απεργιακή έκρηξη, με την οποία εκφράζουμε τον θυμό και την αγανάκτησή μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα, τα οποία συμπιέζουν τους εργαζόμενους, δεν θα σταματήσουν εδώ. Έχουμε χρέος, λοιπόν, να αντιδράσουμε, διότι αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να εφαρμοστούν. Το ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών μειώνεται από 1.500 έως και 1.600 ευρώ! Τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως το οικονομικό όφελος δεν θα το έχει το κράτος, αλλά οι επιχειρηματίες. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν κι΄ άλλες κινητοποιήσεις. Επισημαίνω ότι απεργούμε και για τις επόμενες γενιές. Τα παιδιά μας θα βρουν μπροστά τους δύσκολες συνθήκες. Θα αναγκάζονται να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα. Μέχρι τώρα το επίπεδο ζωής των ανθρώπων είχε βελτιωθεί. Είναι στο χέρι μας να παραμείνει ως έχει η κατάσταση, αρκεί να αντιδράσουμε και να βγούμε στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τα εισοδήματα των 100.000 ευρώ και άνω, θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 1.000 ευρώ. Αυτό θα γίνει μόνο για μία φορά. Οι εκπαιδευτικοί, όμως, θα χάσουν 1.600 ευρώ από το εισόδημά τους για όλη τους τη ζωή!” υπογράμμισε ο κ. Βαλλής.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Νίκος Φαραός, υποστήριξε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι ενωμένο, προκειμένου να εμποδίσει την αντιλαϊκή επίθεση.
“Τα μέτρα αφαιρούν ένα μέρος της ζωής μας. Δεν λαμβάνονται επειδή είναι αναγκαία για να σωθεί η οικονομία της χώρας, αλλά έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η κρίση δεν είναι πραγματική, αλλά τεχνητή. Αυτή τη δημιούργησε το καπιταλιστικό σύστημα διεθνώς, ούτως ώστε να αισχροκερδίσει εις βάρος των εργαζομένων. Οι πλούσιοι θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και δίχως ασφάλεια. Προσπαθούν να επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι στιγμές είναι ιστορικές τόσο για εμάς, όσο και για τις γενιές που έρχονται. Το ίδιο ισχύει για την εργατική τάξη, για την κοινωνία και για το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο στην παρούσα φάση θα πρέπει να είναι ενωμένο. Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας και να κατέβουμε ενωμένοι στο δρόμο. Είμαστε στην αρχή μιας διαδρομής, που θα είναι σκληρή. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια αδυσώπητη επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είναι απαραίτητο να ατσαλωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των σκληρών μέτρων. Το παγκόσμιο καπιταλικό σύστημα περικόπτει τα εισοδήματα των εργαζομένων και υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να αγοράζουν μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες. Πρέπει να αντισταθούμε” τόνισε ο κ. Φαραός.